2014. November 21. péntek


Hozzávalók:
550 g kicsontozott csirkemell
400 g paradicsom
350 g karfiol
220 g hosszú szemû fehér rizs
120 g mélyhûtött zöldborsó
80 g enyhe currypaszta
60 g mazsola
30 g vaj vagy margarin
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
4, 5 dl csirkealaplé
1, 5 dl natúr joghurt
1 mokkáskanál só
frissen õrölt feketebors


ELKÉSZÍTÉSE:
A csirke bõrét leszedjük és csíkokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat vagy margarint egy nagy hõálló edényben, és mérsékelt tûzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk.

A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A maradék zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a currypasztát, a rizst, az alaplét, a paradicsomot, a karfiolt és a mazsolát, majd lassan felforraljuk. Ezután mérsékelt lángon, lefedve és idõnként megkeverve még 15 prcig fõzzük.

A csirkehúst visszatesszük a fõzõedénybe és hozzákeverjük a borsót. Lefedjük, és ismét felforraljuk, majd kis lángon fõzzük 10 percig, amíg a rizs megfõ és a folyadékot magába szívja. Az edényt levesszük a tûzrõl, belekeverjük a joghurtot, majd tálaljuk.

Személyenként körülbelül 42 g fehérjét, 23 g zsírt, és 78 g szénhidrátot tartalmaz.


TIPPEK:
A currypaszta készítéséhez pirítsuk meg az õrölt curry-t és olajjal keverjük - íze így sokkal aromásabb lesz.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés