2018. Július 23. hétfő


Hozzávalók
4 kemény tojás
2-3 szelet sonka
2 dkg zselatinpor
2-3 darab csemegeuborka
1 zacskó mirelit zöldség (pl. zöldborsó, mexikói keverék)
víz


ELKÉSZÍTÉSE:

A mirelit zöldséget sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a zselatint beáztatjuk pár kanálnyi hideg vízbe, majd amikor megduzzadt, elkeverjük a még meleg, leszűrt zöldséglével (fél liternyi kell belõle). Egy folpackkal kibélelt őzgerinc-, vagy egyéb, keskenyebb tortaformába kb. egy centiméternyit öntünk a léből.

Miután megdermedt, a formába tesszük a sonkaszeleteket, a félbevágott tojásokat, a felszeletelt csemegeuborkát és a zöldségeket. A formát ezután feltöltjük a langyos zöldséglével. Ügyeljünk arra, hogy maradjon elég hely az aszpiknak, így nem fog szétesni.

Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd a formából kiborítva tálaljuk. A hozzávalókat kedvünk szerint rendezhetjük el, így a már kész aszpikban különféle mintákat alakíthatunk ki.

További húsvéti receptek


TIPPEK:
Egyszemélyes, akár személyre szabott adagokat készíthetünk, ha kisebb formákba dermesztjük az aszpikot, például pudingos tálba vagy csészébe.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés