2022. Május 17. kedd

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Mélytorok technika gyakorlása orális szex közben
Van egy jól működő párkapcsolatom, fél éve vagyunk együtt, én 23 éves vagyok, a párom pedig 27. Szinte minden ideális, egyetlen olyan problémánk van, amelyen minél hamarabb szeretnék változtatni, ez pedig az orális szex-szel kapcsolatos. Párom az orális szex csak azon formáját élvezi, amikor tövig bekapom a nemi szervét. Utána olvastam a mélytorok technikának, és próbálom alkalmazni az ott leírt tanácsokat, viszont az állandó öklendezési ingerrel nem igazán tudok mit kezdeni. Szeretnék neki örömet szerezni, viszont rendkívül kellemetlen az az érzés, amikor próbálom minél mélyebben bekapni a hímvesszőjét, és egy idő után beindul a torok öklendezős folyamata. Mindez fokozódik, ha előtte 2-3 órája ettem is, mert akkor ugye minden más is kikívánkozik. Kiesem a ritmusból, szenvedésnek érzi, nem is esztétikus, ezáltal élvezhetetlenné válik számára a dolog és egy idő után az is előfordul, hogy elmegy a kedve az egésztől. Elvileg ugye tanulható a folyamat, hogy ne legyen ez az öklendezési inger, és e kapcsán kérdezném Önt. Tudna-e esetleg olyan trükköket, technikákat tanácsolni, mellyel fejleszthetem e "képességeimet" és amivel hozzászoktathatom a torkom, hogy gond nélkül kibírja az orális szexet? Minden más jól működik egyébként, mind a szex, mind más területen, tényleg már csak ezt kellene rendbe tenni ahhoz, hogy ne kelljen attól félnem, hogy egy idő után ez a hiányosság véget vessem a kapcsolatunknak.
Szintén az orális szexben a kapcsolatunk elején fogazási problémákra is panaszkodott, mondván, hogy őrületes fájdalmakat okozok neki. Némileg ez a gond csökkent, bár alkalmanként előfordul, hogy rám szól, ezzel kapcsolatosan van valamilyen ötlete, hogy mire figyeljek? Természetesen próbálom minél nagyobbra nyitni a számat, de közben ugye azért valamilyen formában rászorítani is, hiszen ha túl nagy a szám, akkor viszont nem érez semmit...A gond abból adódik, hogy nem érzem a különbséget a kapcsán, hogy mit csinálok másképpen, amikor jólesik neki, és mit rontok el, ha azt állítja, hogy fogazom...
VirágKedves Hölgyem!
A helyzet az, hogy a garatreflex érzékenysége egyénenként nagyon változó. Tény, hogy gyakorlással, edzéssel lehet emelni a tűréshatárt – de ha nagyon érzékeny a garatreflexe, akkor elég nehezen fogja elérni azt, hogy tudja alkalmazni a mélytorok technikát. Gyakorolni lehet minden eszközzel, ami hasonló állagú, mint egy merev hímvessző – leginkább a szexshopokban kapható műpéniszek javasolhatók erre a célra.
Azt is célszerű figyelembe venni, hogy igazából a makk az érzékeny terület. A mélytorok technikának két vonzereje van a férfiak számára. Az egyik a látvány, ahogy az egész hímvessző „eltűnik” a partnerben. A másik a mechanikus inger, ami a makkot éri. A látvány terén úgy lehet „csalni” egy kicsit, hogy nem „egyenesen” veszi be a szájába a hímvesszőt, hanem ferdén - így tövig bekaphatja anélkül, hogy valójában a torkába érne a vége.
A mechanikus ingereknél meg kell találnia a középutat. A fogait „élesben” ne használja a makkon és az alatt közvetlenül, legfeljebb finoman „karcolgassa” ezeket a részeket. Ezen kívül ügyelnie kell még arra is, hogy se a húgycsőre, se az erekre ne „harapjon rá”határozottan, ugyanis ezek falában a fájdalomra erősen érzékeny receptorok vannak. A hímvessző töve nem olyan érzékeny – ott kicsit határozottabban használhatja a fogait – de a nagyon szoros fogsorok ezen a részen is általában kellemetlenek. Viszont ha a fogait „betakarja” az ajkaival, azok nem közvetlenül érintkeznek a hímvesszővel, akkor már nem lesz fájdalmas a dolog és nyugodtan kellően szűkre zárhatja az ajkait. Nagyon izgató sok férfi számára, ha szorosabban zárt ajkakkal közelít a makkhoz, mintha az „nem férne be” a szájába, aztán kissé nyíltabb ajkakkal, kisebb ellenállással „beengedi” a hímvesszőt a szájába. Szintén erős mechanikus izgalmat okozhat úgy, hogy a hímvesszőt a fogsora és az arca – anatómiailag pontosabban a pofája, a pofaizmai – bocsánat, de így hívják - közötti résbe veszi, nem a szájüregébe. Így nem csak az ajkai közötti gyűrűvel, hanem a fogsora és a pofaizmai közötti teljes felülettel ingerelheti a hímvesszőt.
Ennyit a technikákról – de meg kell jegyeznem, hogy ha a szexuális életük a mélytorok technikára szűkül, az semmiképpen nem jó…

 

A vital.hu kapcsolódó cikkeit az alábbi címre kattintva olvashatja el.
Anális, orális, vaginális szex – melyik a legveszélyesebb?
Növeli a torokrák veszélyét az orális szex

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés