2020. Augusztus 03. hétfő

válaszok: párkapcsolati tanácsadás

Máriás Móni párkapcsolati tanácsadó válaszol


Férjemet zaklatni kezdte az egyik ügyfele
"Rémálmunk" még csak pár napja tart. Férjem vállalkozó, kérésre kijár házhoz felmérni. A napokban került ilyen módon kapcsolatba egy hölggyel. Már első találkozásukkor (a beszélgetés során) fel kellett világosítania az illető hölgyet, hogy férjemnek családja van. Másnap már egy vagon sms-t küldött a férjemnek, hogy szereti, felizgult-e stb. Férjem állítja, hogy nem adott okot a közeledésre semmilyen téren, és nem is akarja, hogy ez a kapcsolat üzletiből esetleg magánszférába csapjon át. Talán bizonyítja is ezt, hogy kezdettől fogva elmondott nekem mindent, sőt az sms-eket is együtt néztük meg. Egyébként holnap van nála találkozója üzleti célból. Én azt gondolom, hogy ha ilyen erőszakos, és a férjem továbbra is egyedül fog hozzá elmenni, előbb vagy utóbb le fogja őt teperni. Mármint a férjemet az illető hölgy. Mellesleg mindeddig ilyen nem fordult elő közös életünkben. 11 éve vagyunk együtt, vannak gyerekeink, nemcsak egymás szerelme vagyunk, hanem barátok is, egymással bármit meg tudunk beszélni. Az illető hölgyről (aki mellesleg egyáltalán nem csinos) mondták-beszélik a falujában, hogy "nem százas".
Kérdéseim: sor kerüljön-e a beavatkozásomra? Hogyan kezeljük vele ezt a helyzetet? Hogyan lehetne értésére adni, hogy ez 1. zaklatás 2. nincs rá semmi szükségünk? Esetleg forduljak/forduljunk a rendőrséghez?
(Lehet, hogy így tőmondatokban nem hangzik olyan vészesnek, de azt gondolom, ez annál súlyosabb és nemcsak azért, mert nem történt még ilyen velünk.)
Mary-AnnKedves Asszonyom!
Minden olyan helyzet, ami váratlan és ismeretlen, próbára teszi kapcsolatainkat. Önök kellemetlen szituációba kerültek. A probléma megoldása elsősorban a férjének okoz nehéz feladatot. Nem tudom, milyen üzleti viszony az, amit nem lehet megszakítani, ha az azzal jár, hogy Önöknek maga az üzlet, illetve az ahhoz kapcsolódó személy kellemetlenséget okoz.
Nem tartom helyesnek, hogy Ön beleavatkozzon ebbe a zűrös dologba. Azt viszont megteheti, hogy javasolja párjának, szakítsa meg a kapcsolatát az illető hölggyel. Remélem, nem olyan fergeteges üzletről van szó, amelyről Önök ne tudnának nagy veszteség nélkül eltekinteni.
Mondjanak le a lehetőségről, a pénzről, hogy ne mocskolhassa életüket ez az erőszakos nő. Bízza ezt a férjére, biztosan képes lesz a békességük érdekében megtenni ezt a lépést!
Máriás Móni
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés