2020. Szeptember 24. csütörtök

válaszok: párkapcsolati tanácsadás

Máriás Móni párkapcsolati tanácsadó válaszol


Még soha nem volt orgazmusom
Tisztelt Hölgyem! Problémámmal már több helyre is fordultam, de eddig nem tudott senki segíteni. 20 éves nő vagyok és még soha nem volt orgazmusom. A párommal 2,5 éve vagyunk együtt. 1,5 éve távkapcsolatban élek, ő másik városban kapott munkát, én pedig maradok a suli befejezéséig, így csak hétvégente tudunk találkozni.
Az elején nem zavart ennyire a dolog, nekem ő volt az első, semmi tapasztalatom nem volt. Gondoltam, idővel megváltozik a helyzet. Amikor már 2 évesek voltunk, elkezdtem egyre többet töprengeni a dolgon. Miért is nem jött eddig össze? Jelen pillanatban már ott tartok, hogy a szexet sem kívánom. Még most is félek attól, hogy elrontok valamit, vagy nem vagyok neki elég.
Szeretem őt, és a mai napig rettenetesen kötődöm hozzá lelkileg. Az orgazmushiány miatt úgy érzem, becsapom őt, és félek, hogy ő érzi majd emiatt bénának magát. Többször is megfogadtam, hogy elhagyom, de soha nem tudtam megtenni. Ahhoz túlságosan szeretem őt. Pár napja szóba került az eljegyzés. Ő annak ellenére is megkérné a kezem, hogy ilyen problémám van. Szerinte ezt majd az idő megoldja.
Én mégis félek, hogy nem így lesz, és eltávolodom tőle. Időt kértem tőle, és ő beleegyezett. Vár, ameddig csak kell.
Mit javasol? Mit tegyek?Gondjáról igazán szexuális problémákkal foglalkozó szakemberrel kellene beszélnie! Én csak a problémával kapcsolatos lelki okokra tudok reagálni. Az orgazmuskészség a teljes önátadáson, a bizalom totális megélésén múlik. Akkor pillanatnyi eszméletvesztés, tudatvesztés következik be. Ha Ön a szexust kontroll alatt akarja tartani, akkor az orgazmus élménye elmarad, hiszen végig tudatos marad az aktusban. Nem tudom, párja mennyi idős, hányféle szexuális élményt élt már át, de a jól működő szexhez ketten kellenek. A szerelem, a szex nem teljesítménytúra, nem csak az orgazmus a célja. A fontos az, hogy örömöt tudjanak okozni egymásnak.
Ön nagyon fiatal, talán sem Ön, sem partnere nem elég elengedett ahhoz, hogy játszva keressék meg a saját és egymás testének azokat a pontjait, amik örömhöz és végül kielégüléshez vezetnek. Sok-sok játékos fantázia, oldottság és feltétlen bizalom az, ami a várt és remélt megoldáshoz segítheti Önöket. Szeresse annyira párját és önmagát, hogy ne adja fel! Üdvözlettel:
Máriás Móni
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés