2020. Szeptember 24. csütörtök

válaszok

Dr. Füredi Júlia pszichológus válaszol


Népirtás?

T. Tisztelt Doktornõ/Úr!

Egy aggódó édesanya vagyok. Egyetemista, józan életû lányom nagyon szeret táncolni és eljártak a barátaival néha egyetemi összejövetelekre. Nem diszkóba. Most elterjedt az a hír, hogy valakik AIDS-es fertõzött tûvel szurkálják a gyanútlan táncolót. Létezik ez? Ha így meg lehet fertõzni valakit miért nem beszélnek róla mindenütt, miért nem hívják fel a figyelmet erre. Ez borzasztó, e nélkül is terjed. Mit lehet tenni? Én felhívtam a László korház AIDS osztályán egy orvosnõt, és azt

válaszolta, hogy nem jár az éjszakába, és nem érdekli a dolog. Hogy lehet egy orvos ilyen dilis. Milyen válasz ez? Ez nem személyes ügy. Ez akár népirtás is lehet.

Elõre köszönöm válaszát

Tisztelettel

K.-né

Kedves K.-né!

Valóban magam is olvastam hasonló felvetéseket egy pletykalap hasábjain, aminek azóta sem lett folytatása. Rémisztõ a gondolat, hogy ilyen elõfordulhat és sajnos -ahogy azt mondani szoktuk szomorú sóhajtozások közepettea mai világban még ez is elõfordulhat.

Mivel azonban az AIDS elleni küzdelem a világon mindenhol a politika, a gazdaság és az egészségügy homlokterében van, bizonyára egy ilyen jellegû ostoba és gonosz bûntény semmiképpen nem maradna egy szenzációéhes bulvárlap és mende-mondák témája, hanem azonnal és nagy erõkkel lépnének fel az elkövetõ ellen, miközben ezzel lenne tele a sajtó és felhívnák az emberek figyelmét a veszélyre. (Gondoljon vissza a nemrégiben lezajlott lépfene pánikra!)

Addig azonban hagyja, hogy leánya vidám társaságban, jó zene mellett élje fiatalsága legszebb napjait!


Dr. Füredi Júlia
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés