2020. Július 14. kedd

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


„Azért néz pornót, mert hiányzom neki”

Tisztelt Doktor Úr!

A következő a problémám: 1 hete rajta kaptam a párom azon, hogy pornót néz. Szinte minden nap csinálja, napi 3x is akár, és mindig akkor, ha nem vagyok otthon vagy alszom. A probléma nem csak az számomra, hogy hazudott róla, hanem az is hogy igen csak önbizalomhiányos vagyok, és ezért nagyon rosszul esett és a bizalmam is megrendült benne.

Azt mondja, hogy csak én hiányoztam neki (1 hónapja komoly balesete volt és azóta nem tudtunk szexuális életet élni), és hogy végig azon fantáziált közben is, hogy velem van együtt....

A kérdésem az lenne, hogy létezik ilyen? Egy férfi tudomásom szerint vizuális típus, ha lát egy szexjelenetet miért is képzelné a színésznő helyére a barátnőjét? Csak azért mondja, hogy megnyugtasson?

Tisztelettel,

NKedves Kérdező, az egyszerű válasz igen, van ilyen. Éppen egy jó vizuális készségű embernél megy könnyen, hogy a fantáziájában "lecserélje" a film szereplőit másokra. Gondoljon csak a gyerekekre, akiknek még élénk a fantáziájuk – ők simán végignéznek hosszú filmeket úgy, hogy a hős szerepében pl. saját magukat látják, stb. 

De ez csak az általánosság – természetesen sokkal több részletet kellene tudnom Önökről ahhoz, hogy a konkrét helyzetről is nyilatkozhassak. A konkrét esetben fontos kérdés pl., hogy milyen baleset történt és a baleset következményei hogyan befolyásolják a szexuális életüket?

Tisztelettel:

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés