2020. Szeptember 22. kedd

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Fájdalom hátulról történő behatoláskor

Tisztelt Dr. Úr!

Mostanában, ha a férjemmel együtt vagyunk akkor fájdalmat érzek a hasam aljánál (nyilalló fájdalmat), de csak akkor, ha hátulról csináljuk és ha mélyen hatol be. Persze, ha mondom neki, hogy fájt akkor nagyon figyelmesen viselkedik és odafigyel, hogy nem menjen túl mélyre. De ez engem akkor is zavar félek, hogy esetleg valami nagyobb baj lehet. Nincs folyásom és nincs kellemetlen szag. Kb. 1 hónapja használom a Colpo-Cleaner Laktóz pezsgőtablettát (hüvelyzuhany) általában 3-4 naponta. Mielőtt elkezdtem használni a pezsgőtablettát előtte pár alkalommal volt folyásom. Bár elég felfázós is vagyok.

Mi lehet a probléma? Esetleg fertőzés (felszálló fertőzés) vagy a párom mérete? Most január 4.-én voltam nőgyógyásznál (rákszűrésen) és a vizsgálatok után a Dr. Úr azt mondta teljesen negatív vagyok! Igaz a Dr. Úrnak a fájdalmamról nem tettem fel konkrétan kérdést, gondoltam, ha valami baj van akkor ő úgy is észreveszi. Bár a rákszűrés eredményére még várunk! A rákszűrésnél ki tud derülni, ha cisztám van vagy csak az ultrahang segítségével?

Köszönettel:

SaphireKedves Saphire, a hüvelyzuhany kérdésében nem merek állást foglalni, egyrészt mert nem vagyok nőgyógyász, másrészt azért, mert az egyik nőgyógyász javasolja ennek rendszeres alkalmazását, a másik csak időnként, bizonyos tünetek esetén, a harmadik pedig tűzzel-vassal hadakozik ellene... Az általános panaszok hiánya, a negatív nőgyógyászati vizsgálati eredmények és az a tény, hogy csak az említett körülmények között érez fájdalmat azt valószínűsítik, hogy nincs oka aggodalomra. Ha nem akar(nak) lemondani a hátulról történő behatolás örömeiről, akkor azt javasolom, hogy egy darabig csinálják olyan pózokban, amelyben Ön lehet az aktívabb. A férje maradjon kicsit passzív, Ön irányítsa a behatolás mélységét, a mozgás sebességét, stb. Így megtapasztalhatják, mennyi, mi "mehet" és mi az, ami Önnek már kellemetlen. Az is elég gyakori, hogy csak egy darabig kell óvatosabban mozogni, aztán a dolog "bejáratódik".

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés