2020. Szeptember 22. kedd

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Viszolygás az orális szextől

Tisztelt Doktor úr!

A következő problémával fordulnék Önhöz. 18 éves lány vagyok 2 éve járok az osztálytársammal. Problémák vannak szexszel mindkettőnk részéről. Én úgy érzem sokszor kívánom a szexet, de amikor odajutunk valahogy mégsem, úrrá lesz rajtam a fáradtság mert tudom hogy nem fog egy-kettőre menni. Sajnos az én problémám az hogy csak hosszas előjáték után tudok benedvesedni. Sőt, orális szex kell hozzá. Én szeretem ezt a módszert de csak adni. Valamiért gyakran viszolygok attól hogy én kapjam az orált, úgy érzem túl kellemetlen illatú vagyok, vagy hogy csúnya dolog elvárnom a páromtól. Viszolygok a hangjától is, holott magát az orált nagyon szeretem és izgatónak tartom. Többször kellett szólnom a barátomnak hogy hagyja abba mert egyszerűen annyira szégyelltem magam, hogy nem tudtam folytatni. Mindig görcsbe rándul a gyomrom tőle. Mégis így tudok csak elélvezni vagy ha lovaglópózban szeretkezünk. Nem értem miért van ez a probléma, próbálom elengedni magam, de egyszerűen annyira ég az arcom a szégyentől ha odajutunk. A páromat egyébként nagyon szeretem, ragaszkodok hozzá és egy nagyon jóképű vonzó fiúnak tartom. Nagyon sok időt töltünk együtt.

Az ő problémája az hogy nagyon gyorsan élvez el. Van hogy egy aktus csak 2-3 percig tart. Azt mondja hogy ez sokszor amiatt van hogy nem nedvesedem be normálisan és nagyon szűk vagyok. Sokszor érzem szex közben is azt hogy jó lenne ha vége lenne, de amikor vége van akkor pedig szeretnék folytatást. Nem tudok mit kezdeni ezekkel az ellentétes érzelmekkel. Ha csak az együttlétre gondolok egyből elönt a forróság de ha ott vagyunk hogy gyakorlatban kellene csinálni egyszerűen nehezen tudok beizgulni. Nem értem mitől lehet ez. Tablettával védekezünk, de mikor még óvszerrel védekeztünk már akkor is fenn állt a probléma. Nem értem miért kell orál ahhoz hogy felizguljak. A párom nagyon figyelmes velem. Sajnos, tudom hogy eléggé ellaposodott a nemi életünk. Először is, nem tudok csak úgy spontán belevágni egy együttlétbe mert én mindenképpen szeretek előtte lezuhanyozni, és gyakran még így is úgy hiszem hogy kellemetlen illatú vagyok pedig a párom biztosított afelől hogy ez nem igaz.

Új dolgokat sem igazán szeretek kipróbálni mert félek a kudarctól, és egyből szégyenben érzem magam. Nem értem mi a probléma, hiszen mikor összejöttünk minden flottul ment, mindent szívesen kipróbáltam vele. Már arra is gondoltam hogy lehetséges hogy az előző kapcsolatomból cipelem magammal a rossz emlékeket/érzéseket. Az előző partneremtől mára már undorodom, nem értem hogy lehettem vele, és a hányinger kerülget valahányszor eszembe jut hogy milyen volt a szex vele. A mostani barátommal viszont pont az ellenkezője minden. Kérem segítsen legalább megérteni mi lehet a gond!

Nagyon szépen köszönöm a segítségét!

pa6543Kedves Kérdező, azzal önmagában nincs semmi probléma, hogy orális izgatásra van szüksége ahhoz, hogy kellő izgalomba jöjjön. Ez viszonylag gyakran előfordul, különösen fiatal nőknél, akik még nem rendelkeznek sok tapasztalattal. A gond az, hogy ezt nem tudja elfogadni, illetve egyéb dolgokat, újdonságokat is nehezen fogad el. Azzal viszont nincs gond, hogy le akar zuhanyozni szex előtt, ezt a párjának el kell fogadnia, sőt, jól teszi, ha ő is lezuhanyozik:) netán zuhanyozhatnának együtt is, összekötve a kellemeset a hasznossal:)) A női nemi szerveknek valamilyen illata mindenképpen van, ez következik a nedvesedésből. magyarán szólva ha nincs illat – nincs nedvesedés, ezt tehát el kell fogadnia. Az egész problematika mögötti gátlásosságnak szerteágazó gyökerei vannak valószínűleg, ezeket csak személyesen lehet érdemben megbeszélni.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés