2020. Szeptember 22. kedd

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Elutasítás a feleségtől, kudarc prostituáltakkal

Tisztelt Uram!

Egy szakember véleményét szeretném kérni.
35 éves vagyok, A szexualitást az életem fontos részének tartom, elég nyitottnak, lazának és tájékozottnak tartom magam. Mégis vannak problémáim, amit ha nem is megoldani de legalább megérteni szeretnék.
18 éves korom óta ismerem a feleségemet, (kölcsönösen, első szexuális élmény voltunk egymásnak) 10 éve együtt is élünk és van egy 7 éves kislányunk. Feleségemet még mindig csinosnak találom. Ad magára, divatosan öltözködik, rendszeresen sportol (step, zumba, ami éppen divat) több diplomás intelligens nő.
 

Én heti 3-4 szer igényelném az együtlétet, Ő viszont már jó ideje, legtöbbször leépít. Hetente kéthetente kerül csak rá sor... Ha csak ketten vagyunk hajlamos otthon slamposkodni is. Semmilyen "extra" dologra nem tudom rábeszélni, (szerepjáték, szexi fehérnemük, orál, anál stb.) Régebben mindenre volt példa de igazán nem sok. És a gyengédségre, simogatásra sem nagyon vevő, igazából ha sor kerül rá a gyors numerát szereti elő és utójáték nélkül. Nem balfasz vagyok és elcseszem a dolgokat, hanem ezt ő így meg is mondja. Ez nekem fura, végül is annyira nem zavar, csak mindenhol ennek az ellenkezőjét mondják az "okosok", ill. tapasztaltam. Én képes vagyok beszélni is vele arról hogy dobjuk fel egy kicsit, mert nem szeretném ha ellaposulnának a dolog, megpróbáltam többször, sokszor. Hát tudja mi volt a válasz: ha nem tetszik, nem elég az ami van, menjek el kurvázni, vagy tartsak szeretőt.

Volt néhány éve egy 2 éves időszak amikor bevállalósabb, nyitottabb szenvedélyesebb volt. Akkor volt egy szeretője, amire rájöttem de nem csináltam drámát, végül is nem a középkorban élünk. Amióta szakítottak azóta sokkal rosszabb a kettőnk szexuális viszonya is.
Szóval ezzel kapcsolatban kérdezném mit tudnák tenni, hogy tényleg egy szenvedélyes izgalmas szexuális életem legyen otthon?

(Én is adok magamra, nem vagyok elhízva, koromból 5 évet nyugodtan letagadhatok, saját cégemet vezetem, ha tehetjük utazunk, járunk társaságba, tehát nem looser vagyok akitől irtózna az asszony... Igaz a válság óta sok a probléma, főleg anyagi, sokat kell dolgoznom, de azért még nem "koplalunk".)

A másik problémám:
Be kell hogy valljam, hogy az elmúlt 10 évben többször is, kb 10-15 alkalommal, jártam prostiknál. És egy kivételtől eltekintve, képtelen voltam velük közösülni. Soha nem volt merevedéssel problémám, a feleségemnél elég ha látom, hogy szex szándékával közeledik már fel is áll a szerszám.
A "lányokkal" viszont egyszerűen nem ment, pedig tényleg első osztályú hölgyeknél jártam. Zömében addig próbálkoztak velem, kézzel vagy szájjal, hogy löttyedten / félkeményen elélveztem, de igazi merevedésem nem volt.
Pedig nem vagyok gátlásos (vagy nem tudok róla), és nem is paráztam, tényleg kívántam volna velük a szexet. Érdekes, hogy az egyetlen akivel sikerült, az volt az egyetlen ahol tényleg félelmetes lerobbant körülmények közé keveredtem, és ott tényleg paráznom kellett volna....

Illetve volt egy lány akibe nagyon belezúgtam, én már házas voltam és ő is kapcsolatban élt, többször kerültünk forró helyzetbe, ha csak megérintett felállt tőle. Volt hogy 50 percen keresztül csókolóztunk, és nem bírtuk abbahagyni. Aztán amikor végül is néhányszor lefeküdtünk egymással (2 év egymás kerülgetése után) akkor nagyon nehezen ment nekem, /de végül is ment :-) . Csak rossz volt szembesülni vele, hogy a nő előtt akinél jobban soha senkit nem akartam, majdnem impotensnek mutatkoztam.
Nem értem.... ugye az a mondás, hogy idegenben mindig jobban megy?

Kicsit talán túl bőven írtam, akkor elnézését kérem.

Kíváncsian várom a véleményét.

BLACKMARKKedves Kérdező, igen, azt is mondják, hogy idegenben jobban megy, de ez korántsincs mindig így. Ismeretes a "nászéjszakai impotencia" is, vagyis amikor az első aktus(ok) esetén a férfi kissé "túlizgulja" a dolgot és a végén ez az izgalom gátolja meg a merevedést. Valószínűleg ez lehetett a probléma azzal a hölggyel, akibe beleszeretett. Bár közrejátszhattak más tényezők is, egy kis bűntudat, hasonlók...

Hogy mi lehetett a probléma a "profiknál", arra a leírtak alapján csak tippelni tudnék, az valószínű, hogy az első rosszul sikerült alkalmak után már kissé bizonytalan lehetett benne, hogy most mi lesz... Van, akiknél gátló a személytelenség, az, hogy nincs idő a ráhangolódásra, hogy "itt és most" kell teljesíteni, stb.-stb.

Arra is csak tippelni tudok, mi minden okozhat gondot otthon. Nem írt róla, hogy egyébként vannak-e konfliktusaik, hogyan áll a szexen kívüli intimitás, kommunikáció, stb.-stb.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés