2021. Március 03. szerda

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


„Más nők képeit nézegetve könnyít magán”

Tisztelt Doktor Úr!

Már a házasságunk eleje óta, én többször igényeltem a szexuális együttlétet mint a férjem. Először azt hittem, hogy ő egyszerűen nem igényli annyiszor mint én, illetve hogy velem van baj, hisz ejakulációja is ritkán volt. De aztán véletlenül rányitottam, ahogy más lányok képeit nézegetve magán könnyít. Ez nagyon fájt, hiszen én szívesen megtennék érte bármit, de ő általában visszautasít. Azt rendszeresen érezteti velem hogy mennyire szeret, szóval a szerelem kihűléséről nincs szó.

Később aztán észrevettem, hogy rendszeresen előfordul, hogy magán könnyít, valószínűleg ez az oka annak is, hogy ő ritkán jut el a csúcsra. Egyszer aztán belenéztem, hogy milyen lányok is azok, akiket nézeget. Nagyon megdöbbentett. Elég vegyes volt, a nagymellű szilikonos lányoktól egészen az éretlen kislányokig, sőt még a női családtagjaimról is voltak képek. Igaz a kislányokról és a családtagokról nem hiányos öltözetű képek, maximum bikinis.

Őszintén szólva, nem tudom mire vélni ezt az egészet. Főleg a kislányos képeket. Ezek szerint pedofil hajlamai vannak?? Terveztünk örökbefogadást (is), de ezek után nem tudom, hogy bele merjünk-e vágni.

Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelettel:

AnyuuKedves Anyuu, a leírtak alapján a férjénél valószínűleg egyfajta függőség áll fönn. Az, hogy kislányok képeit IS nézegeti, önmagában nem jelent pedofíliát, egy "igazi" pedofil számára kevés visszataszítóbb dolog van a nagymellű nőknél. Az ilyen jellegű függőség egyik mozgatója a változatosság, a képek segítenek kiélni a különféle szexuális fantáziákat. Sajnos, mint minden függőség esetében, a "leszokás", a kezelés általában elég keserves. A kulcskérdés itt is a teljes absztinencia, ahogy pl. az alkoholfüggőség esetében is a legritkább esetben sikerül átállni a mérsékelt, szociális ivásra, ezekben az esetekben sem működik a csökkentés, illetve ez általában csak átmenetileg sikerül, aztán jön a visszaesés... Ezzel párhuzamosan lehet "visszaépíteni" a partnerrel folytatott szexet. Nagyon gyakran, főleg a hosszú ideje fennálló probléma esetén szakember segítsége is szükséges.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés