2020. Október 24. szombat

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Pánikbetegség és korai magömlés

Tisztelt doktorúr!

Szeretnék megoldást találni ejaculatio praecoxomra, mert szeretném, hogyha a barátnőmmel, ha majd rákerül a sor, akkor ne legyen baj a szexszel. Amit tudok:

1. Rexetint szedtem, mert pszichiáter ezt írta fel. (A Rexetin szelektív szerotonin reuptake gátló, szorongásos betegségekben alkalmazzák.) Ez a gyógyszer 1,5 percről 9 percre tornázta fel az ingerlés kezdetétől a magömlésig eltelt időt. A gyógyszer szedését abbahagytam (mert nélküle is megálljt tudok parancsolni a pániknak, bár egy kicsit nehezebben), és most megint 1,5 perc alatt elmegyek.

2. Gyógyszer nélkül kipróbáltam azt, hogy a nyugalomra koncentráltam, odafigyeltem a nyugodt légzésre, és így maszturbáltam. Ugyanúgy 1,5 perc alatt elmentem, de az orgazmusom viszont gyenge volt, alig éreztem valamit.

3. Amikor 13-14 éves koromban (most 21 vagyok) elkezdtem az önkielégítést még nem volt korai a magömlésem, viszont türelmetlen voltam, és csak arra törekedtem, hogy minél hamarabb legyen. De mindösszesen maximum 15-ször végezhettem ilyen módon önkielégítést, mert utána egy trauma ért. Önkielégítés után szúró érzést éreztem vizeléskor, és pánik tört rám, és éveken át nem végeztem önkielégítést. Ma már a pánikot (erre kaptam a Rexetint) figyelemeltereléssel meg tudom szüntetni, de a korai magömlést nem. 1 évig hetente 1x önkielégítést kezdtem el ismét végezni (gyógyszert nem szedtem), és alkalmaztam a makk alatti elszorítást is (bár volt, hogy pont az elszorítás váltotta ki szerintem a magömlést), de nem történt változás, maradt a 1,5 perc. 13-14 évesen (pontosan nem emlékszem mennyi voltam) önkielégítés alatt éreztem, hogy belül valami blokkol, és ugyanezt éreztem a Rexetin szedése alatt is, és így nem volt korai magömlésem.

 

De most mit tegyek doktor úr?

 

Tisztelettel:

HarcosMivel ezeknek a gyógyszereknek az alkalmazási előírásában ez a javallat nem szerepel, ezért elvileg az alkalmazáshoz engedélyt kell kérni. Ennek részleteit ld. itt: http://www.ogyi.hu/indikacion_tuli_gyogyszerren 

Mivel Önnél valóban nagyon rövid a magömlésig tartó idő, javasolt a gyógyszer szedése és mellette alkalmazni a különféle egyéb módszereket (stop-start, elszorítás, maszturbációs tréning, stb.)

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés