2020. Október 27. kedd

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Csökkentheti-e a gyógyszer a nemi vágyat?

Én egy 22éves lány vagyok, aki szorongással küzd régóta. Kb. 2éve szedek rá gyógyszert kisebb kihagyásokkal. Most fél éve cipralexet és rivotrilt szedek. Van egy barátom, akivel 2 éve vagyunk együtt. A probléma az, hogy nem működik a szex. Ő többször szeretné, mint én, és neki jó, miközben nekem nem igazán. A vágy egyáltalán, vagy csak nagyon ritkán születik meg bennem. Sokszor csak azért fekszek le vele, hogy neki jó legyen. Kétségbe vagyok esve, hogy esetleg hormonbaj, vagy más lelki (esetleg pszichés) ok váltja ezt ki. Ugyanakkor a hétköznapokban teljesen jól kijövünk egymással, nagyon szeretek vele lenni.

Csupán 2 dolog miatt lehet nézeteltérésünk. Az egyik a külseje, illetve azon belül a súlya, a másik pedig, hogy 28 évesen még nem ott tart az életben ahol szerintem kéne. Kérem segítsen, hogy milyen okok állhatnak a rossz szexuális kapcsolatunk mögött!

Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:

ErikaKedves Erika, az ilyen esetekben első körben a gyógyszer nem kívánt hatása jön szóba – mind a két gyógyszer ludas lehet a dologban, az első kisebb adagban is, a második inkább nagyobb adagban szokott ilyen panaszt okozni. Természetesen belejátszhatnak az említett konfliktusok is, de először az egyszerűbb okot kellene körüljárni, már csak azért is, mert ha döntően a gyógyszer(ek) nem kívánt hatása az ok, akkor a konfliktusok hiába oldódnak meg. A gyógyszerrel kapcsolatos kérdéseket a kezelőorvosával kéne megbeszélnie.

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés