2020. Október 24. szombat

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Amikor baj, ha túl odaadó a férfi az ágyban

Kedves János!

Nagyon örülök, hogy van lehetőség olyan férfitől segítséget kérni, kinek szava hiteles a témában.

Párommal 2 hónapja élünk nemi életet, ami önmagában nem hosszú idő, együttléteink száma viszont gyakori. Azonban, számomra teljesen új helyzet állt elő, amit egyedül eddig kezelnem nem sikerül. A fiatalember (32) nagyon odaadó az ágyban, de túlzottan is az, nem engedi szeretni magát, "kiherélésnek" veszi, ha én vagyok felül, ha én irányítok, az is zavarja, ha ő van felül és én sokat mozgok. Az orális szex számára "csikis", hiába kérem kedvesen, tanítson meg, hogy jobb legyen, ez számára "nem fontos". Az aktus nem tart sokkal tovább, míg én elélvezek, de ez csak tőlem függ, 5perc, egy óra, az idő hozzám van igazítva, a gond csak az, hogy neki orgazmusa nincs.

Próbáltam beszélni vele erről, de nála "ez a normális és miért kéne elélveznie". Összesen egy orgazmust tudhatunk be, pedig volt hogy egy nap ötször szeretkeztünk. Kezd elmenni a kedvem ettől, ezzel az én vonzerőmről kialakult képemet rombolja alá és az önbizalmam. Egyszer sikerült annyit megvitatnom vele, hogy fél a terhességtől és ezért nem élvez belém, de ez nem magyarázat az orgazmus teljes megvonására. Sajnos e témában kommunikálni vele lehetetlen, nem érzi, hogy bármi baj lenne. Számára a szexualitás nem olyan fontos, legalábbis nem annyira, amennyire nekem az. Az élet más területein is látom, segítségre van szüksége és én igyekszem segíteni, megerősíteni, de ok nélküli önbizalomhiányának erőssége és megfelelési kényszere megbénít. Kérem, ha van valami ötlete, hallott már ilyen problémáról, válaszoljon nekem. Én eldöntöttem, hogy kitartok mellette és segítek, végigcsináljuk együtt.

Válaszát előre is hálásan köszönöm!

MerrinessKedves Merriness, a leírtak alapján a probléma túl bonyolult ahhoz, hogy egy ilyen fórum keretében felelősséggel megválaszolható lenne. A háttérben feltételezhető okok nagyon széles skálán mozoghatnak, még a tippeléshez is rengeteg adatra lenne szükség. Szakember személyes megkeresését nem látom elkerülhetőnek – már ha fenn akarja tartani a kapcsolatot.

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés