2020. Augusztus 04. kedd

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


A túlzott nedvesedés tönkreteszi a szexet

Tisztelt Doktor úr!

Egy olyan problémám lenne, amivel nem tudom, hogy érdemes-e nőgyógyászhoz fordulnom, ezért döntöttem úgy, hogy előbb az Ön segítségét kérem.
19 éves lány vagyok, 2 éve vagyunk együtt a párommal. Régebben is előfordult már, hogy szex közben túlságosan is folyni kezdek, nem csak orgazmuskor, hanem már előjátéknál is. Nincs szaga, viszont nagyon zavaró és sokszor el is megy a kedvünk a szextől, mert nem lehet élvezni, mivel annyira nedves vagyok, hogy nem érzünk semmit. Hogyan lehetne ezt kezelni?

nikiKedves Kérdező, általában valójában nem a túl bő nedvesség a probléma, hanem az, hogy nem alakul ki az úgynevezett orgasztikus mandzsetta. A hüvelybemenet egy bizonyos izgalmi szinten összehúzódik és ráfeszül a hímvesszőre. Ha ez elmarad, akkor érzik úgy, hogy túl nedves, túl tág a hüvely. A megoldás tehát általában nem a kevesebb, hanem éppen a több izgatás. Ezen kívül olyan pózokat kell keresni, amelyben összébb tudja zárni a combjait, így szűkíteni a hüvelybemenetet. Hasonló hatást lehet elérni más pózokban úgy, hogy valamelyikük kézzel húzza össze a hüvelybemenetet, vagy pedig a hímvesszőt megfogva úgy irányítja, "keveri" a hímvesszőt, hogy az nagyobb mechanikus ingerlést kapjon. Ha minden kötél szakad, lehet aktus közben kicsit törölközni is, vagy segíthet a gumi óvszer – különösen a női változat – használata is.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés