2020. Október 21. szerda

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Nehézségek homoszexuális aktus során

Üdvözlöm DoktorÚr!

Én egy 24 éves homoszexuális férfi vagyok. 2 éves a kapcsolatom! A sex terén problémáink vannak. Én passzív szerepet töltök be az ágyban, de nem nagyon megy nekünk. Amikor összejöttünk én még szűz voltam hátulról, de azelőtt volt természetesen fiúval kapcsolatom orálisan. A párom igen nagy és vastag mérettel rendelkezik és amikor az anális témára kerül a sor, hát igen félek és nagyon fáj eleinte, aztán már a közepe felé az aktusnak már kezd jobb lenni. De mindig ez a probléma velem, hogy a kezdeti nehézségek miatt már nem is akarom szinte az anális szexet.

Mivel nagyon szeretjük egymást, ezért nemrég szerepet cseréltünk. Olyat tettem mint még soha. Én voltam az aktív. Fura egyben nagyon jó élmény volt. DE! Nagyon-nagyon nehezen megy be a férfiasságom, pedig tágítom előtte és az a baj, hogy minden próbálkozásnál lelankad, ami nagyon-nagyon idegesít. Nehezen akkor hatolok belé, amikor a tövét nagyon megszorítom a péniszemnek. Pedig tudom, hogy milyen jó érzés, a párom is élvezi, vagyis néha csak élvezné.

Erre lehet valamilyen gyógyszert szedni? Szerintem ez nem kezdeti nehézség!
Nem akarom, hogy emiatt tönkre menjen a kapcsolatunk.
  Köszönöm:

GáborKedves Gábor, kérdés, hogy amikor Ön volt a passzív, megvolt-e a megfelelő, fokozatos – akár eszközös – tágítás és használtak-e megfelelően tartós hatású síkosítót? Ugyanezek a kérdések természetesen most is, az Ön aktív szerepével kapcsolatban is fölmerülnek. Ha ezen a téren lehet valamit tenni még, akkor ezt mindenképpen javasolom, már csak azért is, mert ezeknek az elmaradása nem csak szexuális zökkenőkhöz vezethet, hanem ez szokta a homoszexuális férfiak esetében mind az akut – sebek, repedések, stb. – illetve a krónikus – hegek, széklet-visszatartási nehézségek, stb. – egészségi problémákat is okozni.

Másik oldalról természetesen felmerül a merevedés javító gyógyszerek valamelyikének a szedése. Én – Önnel ellentétben azért nagyobb esélyt adnék arra, hogy mégis kezdeti nehézségről van szó és némi „gyakorlás”, egy kis magabiztosság megszerzése után nem lenne szüksége a gyógyszerre.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés