2020. Október 23. péntek

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Libidócsökkenés méheltávolítás után

Tisztelt doktor úr!

Sajnos egy komplexebb problémával fordulok önhöz:
Én 49 éves vagyok a barátnőm 46. Őt a tavaly ősszel műtötték petefészek rákkal, eltávolították a teljes méhét is. Azóta azt mondja abszolút nem kívánja a szexet, sőt!!! ...nem is tudtam rávenni csak nagyon ritkán (talán vagy 4szer összesen október óta), akkor is csak ha síkosítót is használtunk úgy volt hajlandó, mert hogy ő száraz és fél, hogy fájni fog! ...ráadásul nekem sem megy már úgy mint régebben (pedig kívánni kívánnám minden nap!!! ...sőt!!!) ...még egy, másfél éve besegített orálisan és olyankor nem volt probléma, de mostmár azt abszolút visszautasítja!!!

Én igyekeztem megérteni őt, és úgy érzem ezután is szívesen megtennék mindent, de úgy érzem benne van a hiba. Mennyire természetes az ő viselkedése? Mennyire jogosak az én elvárásaim? Jogosan várom-e el tőle a heti 2-3 alkalommal a szeretkezést? Jogos-e az a vágyam, hogy orálisan segítsen nekem is? Én bármit szívesen megtennék neki, de ezeket visszautasítja! Szívesen hozzámbújik, megölel, de csak ennyi... és tőlem is csak annyit szeretne!

Mit tanácsol? Hogy próbáljuk meg megoldani ezeket a problémákat külső segítség nélkül? Vagy muszáj szakember segítségét kérjük?

....válaszát előre is köszönöm szépen.

kisistKedves István, egy személyes konzultációt mindenképpen javasolok. Ugyanis az ilyen esetekben elég nehéz szétválasztani a testi, a személyes lelki és a kommunikációs-párkapcsolati tényezőket. Ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy konkrét javaslatokat lehessen adni a megoldáshoz.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés