2020. Október 27. kedd

válaszok

Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos válaszol


Íny- és fogfájás afta miatt?
Jó napot kívánok. Hetek óta fáj az ínyem, a szemfogammal együtt. Nagyon érzékeny. Voltam fogorvosnál ezzel, megröntgenezték a fogam, ami volt többször gyökérkezelve korábban. A röntgen szerint a fogammal minden rendben. Aftát állapítottak meg az ínyemen, ami állítólag nem múlik el, visszatérő betegség. Viszont Chron-betegségben szenvedek.
Kérem adjon tanácsot, mit tegyek? Kell lenni megoldásnak. Nem javasoltak semmit rá, nem írtak receptre semmilyen gyógyszert. De a fogam miért fáj, hanem lukas?
Köszönöm.
wiktoriaTisztelt Kérdező!

Többrétű kérdésére lépésenként válaszolnék.
1, az afta eredete sajnos nem tisztázott, ránézésre először egy 3-8mm átmérőjű piros égő folt jelenik meg a nyálkahártyán vagy az íny felszínén. Kissé felhólyagosodik majd kifakad. Lefutása kb. 10 nap. Immunerősítők segítségével a gyógyulás siettethető, a visszatérés pedig ritkábbá tehető. Az Ön betegsége sajnos hajlamosító tényező. Természetes gyógyászatban való jártasságom kevés, ezért metódusokat és szereket nem áll módomban javasolni, arra vannak más szakemberek. Olaszországban az aftát friss citrom levével bekenik és a gyógyulás 3-5 nap alatt megtörténik, én minden betegemnek ezt az egyszerű és hatékony eljárást ajánlom.
2., A fájós szemfog röntgenen tűnhet megfelelően kezeltnek, de mivel a felvétel csak 2 dimenziós, valós képet nem vagy csak ritkán ad. Ha a fog kocogtatásra érzékeny, ill. a fog gyökerénél nyomásra fáj, akkor csaknem biztosan van valami elváltozás. A legjobb ilyenkor elvégezni a gyökércsúcs eltávolítását célzó műtétet. A műtét előtt ajánlatos antibiotikumot és Normaflort szedni.

Remélem hasznos információval szolgáltam és mielőbb megoldódnak a problémái. További kérdéseit is szívesen várom.

Üdvözlettel

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Klenk Zsolt
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés