2020. Október 30. péntek

válaszok

Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos válaszol


Elkerülhető a foghúzás?

Tisztelt Doktor Úr!

23 éves lány vagyok, és a fogorvosom foghúzásra rendelt vissza, de nagyon félek tőle.
Pár hónapja a bal rágófogam nagy részét be kellett tömni, ebben a fogban 10 éve amalgám tömés volt, Azt kicserélte, és jelezte, hogy nagyon mélyen volt a szuvasodás. Eltelt pár hónap és fájni kezdett ez a fog (közben mindkét oldalon kijöttek az alsó bölcsességfogak is). Felkerestem a fogorvosom, aki azt javasolta, hogy ki kell húzni, mivel el van halva a fogideg. Mivel éppen szóbeli vizsga előtt álltam, ezért kértem, hogy halasszuk el a foghúzást. Azzal engedett el, hogy pár nap múlva magam fogom felkeresni a nagy fájdalom miatt. Nos ez nem így történt, a fogam nem fáj, Néha érzékeny, picit lüktet, főleg éjjel de ki lehet bírni. (Ismerőseim hatalmas, szűnni nem akaró fájdalomról számoltak be, mielőtt foghúzásra került volna sor.)
Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint is valóban elhalt lehet ez a fog, és hogy a foghúzás elkerülhetetlen? Röntgen nem készült, és még gyökérkezelésem sem volt soha. Meg szeretném menteni a fogam ha van rá mód.
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel:

G. NikolettaFeltétlen készíttessen egy PANORÁMA felvételt, akár CD-re is, az könnyebben elemezhető és keressen valakit, aki elvégzi a gyökérkezelést a fogon. A tünetek alapján nagyon közel lehet a fogideg, de helyi érzéstelenítésben a gyökérkezelés fájdalommentesen elvégezhető és megmaradhat a foga, ha a kezelés sikerrel jár. Üdvözlettel

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Klenk Zsolt
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés