2020. Augusztus 08. szombat

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Vizelési inger szex közben
18 éves lány vagyok és olyan problémám van, hogy szexuális aktus közben (már az elején), erős vizelési ingert érzek. Hallottam már a "g-folt"ról, de nálam nem teljesen úgy működik, mint az ott leírtak. Nekem még az orgazmus előtt van az a bizonyos "magömlés" és ezáltal az orgazmusom is elmarad. Mivel annyira érzem ezt a pisilési ingert, ezáltal nem tudom élvezni a szexuális együttlétet a párommal. Mit tudna tanácsolni?Kedves Hölgyem!
Valóban helyes a párhuzam, amit a G-folt ingerlése és a vizelési inger között felvetett. Az is helytálló, hogy típusos esetben először jön – ha jön – a vizelési inger(re emlékeztető érzés) aztán az orgazmus, amelyet több-kevesebb „magömlés” kísérhet. Az aktus elején azonnal, illetve hamar jelentkező vizelési inger viszont más lehetőségeket vet fel. A legbanálisabb az, hogy többé-kevésbé telt hólyaggal kezdődik az aktus. Ez gyakran előfordul, ha a „bevezető beszélgetés” iszogatással is párosul, majd a pár tagjai „nem mernek” kimenni WC-re, nehogy illúzióromboló legyen… Ha ez a lehetőség felmerül, érdemes odafigyelni arra, hogy elkerülje a hólyagja teltségét.
A másik lehetőség az, hogy valami enyhe gyulladás van a hüvelyében, esetleg a húgyúti rendszerében, amit aktus közben a mechanikus ingerlés felerősít. Ennek oka lehet valamilyen krónikus fertőzés – erre utalhat pl. az erősebb, kellemetlen szagú folyás. Oka lehet allergia is – szóba jöhetnek pl. kozmetikumok, esetleg az aktus előtt használt valamilyen intim mosakodó, stb. Ha óvszert használnak, az is elképzelhető, hogy allergiás a latexre, vagy arra az anyagra, amivel az óvszert esetleg impregnálták. Hasonló hatásúak lehetnek a különféle helyi fogamzásgátló anyagok, tabletták, gélek, stb…
Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés