2019. Október 21. hétfő
Mikortól szedjünk terhesvitamint?
TOPIKNYITÓ:
Sziasztok.Én a 3.hónapban vagyok még nem szedek terhes vitamint,mert nem tudom eldönteni,hogy milyet válasszak.Melyik lenne a legjobb kisbabám számára?Sokat olvastam a Femibion nevű vitaminról.www.femibion.hu Szed e valaki ilyen vitamint?Mik a tapasztalaitok ?
Üdv
orsika06
2009.09.03. 17:03
A kanadai családorvosok lapjában megjelent egy közlemény a probiotikumok biztonságos alkalmazásáról a terhesség és a szoptatás idején. A 2011 márciusában közölt áttekintő munka annak kapcsán született, hogy a családorvosokat gyakran kérdezték meg a kismamák, hogy mennyire biztonságosak a probiotikumok a terhességük alatt, illetve a szoptatás idején. A leggyakoribb kérdés a hüvelyi fertőzések és a hasmenések kapcsán merült föl, amikor a kismamák előszeretettel alkalmaztak probiotikus készítményeket.
http://protexin.hu/gyermekek/probiotikumok-a-te
andifeher
2016.02.01. 15:26

Sziasztok! Az elmúlt években 21 kutatást végeztek és publikáltak az Allergia és Klinikai Immunológiai Magazinban a probiotikumokról, mint a megelőzésre alkalmas leghasznosabb tápanyag az atópiás dermatitisz (legáltalánosabb ekcéma típus) kezelésében. További óriási hír, amit az Angol Bőrgyógyászok Magazinjában publikáltak, hogy azoknál a terhes kismamáknál, akik a terhességük alatt probiotikus kiegészítőt fogyasztottak és szülést követően az újszülöttnél is folytatták a táplálékkiegészítő probiotikus kezelést, a gyermekekben az ekcéma kialakulásának aránya a felére csökkent. Itt olvashattok róla többet: http://protexin.hu/gyermekek/probiotikumok-hasz nalataval-a-varandos-kismamak-csokkenthetik-a-g
andifeher
2015.11.23. 14:50

Sziasztok! Szülés előtt állók figyelmébe szeretném ajánlani Dr. Berkő Péter Szülészeti Zárójelentés c. írását. Számomra nagyon hasznos volt.
Itt elolvashatjátok:
http://www.letolthetokonyvek.hu/konyvek/szulesz
angela1221
2011.05.12. 13:16

Én is olvastam, hogy lehet szedni a terhesség alatt a bérest. Mondjuk mindenképpen oda kell figyelni az adagolásra, amit az orvos felügyelete alatt, addig, ameddig ő jónak ítéli szedhetik. Sajnos nekem ez kimaradt a terhesség alatt, de a gyermekeim már szedik, és rajtuk tapasztalom a pozitív hatásait. Nagyon keveset betegek a többi gyerekhez képest, akikkel egy iskolába járnak. Étvágygerjesztő hatású, és fáradékonyság ellen is jó. Ha tudtam volna, hogy ennek a készítménynek ilyen hatásai vannak, akkor már terhesség alatt is szedtem volna. Egyébként gyermekeknek már 10kg testsúlytól adható.
vadrozsa28
2010.11.09. 16:47

Nekem is új infó volt, hogy terhesség alatt lehet bérest szedni... legközelebb meg is kérdezem az orvosomat, de nem hiszem, hogy ellenezné :) AMi jó, mert régóta alkalmazom és így hogy nem árt a picinek, idén télen sem mellőzném :)
tokodiviki
2010.11.03. 12:55


Omel
2010.10.29.
Megnéztem a betegtájékoztatót, ennyit ír:
Terhesség, szoptatás
Terhesség és szoptatás alatt a készítmény szedését beszélje meg kezelőorvosával.
Szóval úgy tűnik, ha az orvos rábólint, akkor szedhető, és ártani biztosan nem fog sem a babának, sem az anyukának :)
Omel
2010.10.29. 15:13


Omel
2010.10.29.
Köszönöm a válaszokat :) Én sem hallottam még, h terhesség alatt béres szedés, nem is tudom, hogy lehet-e, de hát miért ne lehetne? :) Alapból szoktam szedni ősszel/télen, úgyhogy nem is hagyok fel vele :)
Omel
2010.10.29. 14:27


seriall
2010.10.29.
Amire szerintem majd ügyelj az a szoptatás..feltétlen kérd majd ki az orvosod tanácsát és ajánlását,hogy mit tegyél pontosan ha már szoptatnod kell. Mert elviekben ott azért oda kell figyelni.
Amúgy még erről nem hallottam,hogy valaki terhesség alatt bérescseppet szedett...de nem hülyeség mondjuk. Végül is ha magunkat óvjuk akkor óvjuk a csöppséget is. Bár vitaminok továbbra is kellenek mert nem váltja ki őket...de szerintem ezt te is tudod :)
vadrozsa28
2010.10.29. 12:49


seriall
2010.10.29.
Kedves Omel!

Ahogy írtam már én a bérest szedtem és még szedem is, ez egészen jól bevált ahhoz hogy megfelelően karban tartsam magam, és a kisebb meghízáson kívül semmi más nem történt :) én ezt ajánlom neked. végül is ez már egy igen régóta működő és hatásos készítmény :)
seriall
2010.10.29. 10:05

Sziasztok!
Bár viszonylag rég írtatok már a topikba, örülök, hogy rátaláltam, mert sok hasznos infóval lettem gazdagabb. Már tervben van a közeljövőben egy baba, és eddig őszintén szólva eszembe sem jutott, hogy terhesvitamint szedjek, de most elgondolkoztam a dolgon. Ha esetleg nem szedek ilyesmit, az befolyásol bármit is? Sok vitamint fogyasztok zöldség/gyümölcs és étrendkiegészítők/immunerősítők útján, ez nem elég? :)
Omel
2010.10.26. 11:00

Én a bérescseppet szedem. Egy kicsit meghíztam tőle a terhességen felül is, bár ez kicsit egyértelmű.
seriall
2010.10.20. 12:14


Elbi
2010.10.15.
Én sem szedtem kifejezetten terhes vitaminokat, csak az alap c vitamint, meg a Ca-ot és a Mg -ot. a gyerekeim így is egészségesek és nincsen semmi bajuk.
Elbi
2010.10.15. 14:50

Én ugyan nem szedtem kifejezetten terhesvitamint, mert nem terveztük előre a babát, és mire minden elrendeződött és ilyesmivel is tudtam foglalkozni, már elég későnek gondolta. Én szedtem vasat meg magneB6-ot orvosi javaslatra, meg mivel én is a téli időszakban voltam terhes, béres cseppet is, hogy legalább a náthával meg influenzával járó láz és egyéb kellemetlenségek elkerüljenek.
Én is igazából a terhesség legelején látom értelmét a terhesvitaminnak - az idegrendszeri fejlődési rendellenességek megelőzése miatt, később már szerintem fölösleges..
kmariann
2010.10.15. 13:54


ballakata
2010.10.12.
A terhesvitaminokat célszerű már teherbeesés előtt elkezdeni szedni, hiszen mire kiderül a terhesség, már az idegrendszer fejlődésnek indul.. de kiegyensúlyozott táplálkozás mellett nincs is rá különösebb szükség. Persze tudom, hogy a kismamák mindenből a legjobbat akarják a kicsiknek, és erre apellálnak a gyógyszergyárak is.
Amit én személy szerint ennél kicsit fontosabbnak tartok, hogy szülésig a szervezet vas raktárai fel legyenek töltve, ugyanis elég sok vérveszteséggel jár a szülés, de ezt sem feltétlenül csak vastablettával lehet ugye elérni ;)
ballakata
2010.10.12. 13:43

Sziasztok!

Vagyis inkább szia Alice! Úgy látom, neked lesz csak aktuális:D
3 éves a fiam, úgyhogy most kezdtük az óvodát.
Mikor terhes voltam, kb a 2. hónaptól szedtem terhesvitamint, illetve ezt kiegészítettem egyéb vitaminokkal a téli hónapokban. Féltem, hogy elkapok valamit, és ugyebár, annyi mindent hall az ember, szövődmények, stb. Úgy gondoltam, inkább megelőzöm a bajt.
Úgyhogy én azt javaslom, egyél sok egészséges ételt, főleg zöldség, gyümölcs, illetve a rostokban gazdag táplálékok.; sétálj sokat a levegőn és igyál sok folyadékot.
Szerintem, ha ezt kiegészíted a terhesvitaminnal és esetleg a téli hónapokban némi plusz védelemmel, nincs mitől tartanod!

Jó babavárást!
evi8585
2010.10.12. 13:24

1 .oldal2