2020. Július 09. csütörtök
Indul a suli
TOPIKNYITÓ:
A tanév és az ősz beköszöntével a bakteriális és a vírusos fertőzések elterjedésének időszaka is elkezdődik. A gyermekek ilyenkor újra nagyobb közösségbe kerülnek, így cseppfertőzés útján terjedő megbetegedéseknek könnyen áldozatául esnek.

A betegségek kialakulását tekintve mindig a megelőzés a legfontosabb. Így az immunrendszer megerősítése jelentős feladat ebben az időszakban. Az immunrendszer működésében aktívan részt vesznek a gyomor-bélrendszer immunsejtjei valamint a bélflóra közel 400 baktériumfaja (Lactobacillus sp., Bifidobacterium sp. és Streptococcus sp. stb).

A természetes védekező rendszer támogatása történhet immunrendszert erősítő vitaminokkal (pl. A- és C-vitaminok), valamint válogatott baktériumtörzsekkel is. Egy 2009-ben végzett kutatásban 248 egészséges gyermeknek adtak csak Lactobacillus ill. Bifidobacterium-mal is kombinált készítményt. A megbetegedések előfordulását is, ill. a tünetek fennállását (pl. köhögés, láz, orrfolyás) szignifikánsan csökkentette, valamint az antibiotikum használat egy hatodára csökkent. Fontos, hogy a többkomponensű tulajdonság, ugyanis a bifidobaktériumokkal kiegészített készítmény magasabb hatékonyságot mutatott a csak tejsavbaktériumot tartalmazóhoz képest.
http://protexin.hu/immunrendszer/az-immunrendsz
andifeher
2017.09.20. 10:50