2020. Július 03. péntek
Pánikbetegség???
TOPIKNYITÓ:
Üdvözletem
Én egy 29 éves fiatalember vagyok és nagy problémám van, bármilyen véleménynek hasznos tanácsnak nagyon örülnék...megpróbálom pontosan leírni a történteket és amiket érzek és tapasztalok.
Az egész kb. 1 éve kezdődött amikoris egyik napról a másikra észrevettem hogy már nem bírom úgy a terhelést mint azelőtt, hamarabb kifulladtam és mivel sportoltam is és adiig sosem volt semmi bajom így igen furcsának tűnt. Ezután köhögtem 1-2 hétig de az elmúlt, majd fulladni kezdtem és légszomjam volt, nagyon nehezen kaptam levegőt mintha a mellkasomon ültek volna. Az orvos azt mondta hogy valamilyen szorongás. December körül azonban volt egy rohamom, légszomjam volt nehezen tudtam lélegezni és a szivem nagyon gyorsan kezdett verni, elzsibbadt a kezem és lábam...bevittek a mentők, megvizsgáltsk de semmit sem találtak, másnap ugyanez történt de enyhébb volt. Eztán januárban élküldtek kardiológiai kivizsgálásra, ahol mindent megnéztek de szervi okot nem találtak.
Azt mondták valószínüleg pánikroham...és pszihiáterhez küldtek, aki megállapította hogy nem komoly és frontint írtak fel.
Ezután jobban is voltam nem jöttek a korábbi tünetek és rohamok, kivéve hogy akkor is hamar elfáradtam és kifulladtam. Néha pedig minden előjel nélkül amikor levegőt vettem erős szúró fájdalmat éreztem a szivemen.
Eltelt kb. 4-5 hónap amikor is egyszer csak minden különösebb előjel nélkül úgy éreztem mintha kihagyna a szívem és kapkodtam a levegőt, ez pár másodpercig tartott. Ezután romlott a helyzet és kb. 1 héttel ezelőtt elkezdődtek a nehéz légzések és éjjel sokszor felébredtem, nem tudtam aludni..féltem hogy megint rosszul leszek. Körülbelül három napja ismét volt egy nagy rohamom mikor is légszomj és nehéz légzést éreztem kezeim lábaim elzsibbadtak...aztán a hehéz légzés már mindennaps volt, szedtem frontint de nem volt hatásos, aludni is alig tudtam. Majd 24.-én vasárnap úgy éreztem hogy a szivemen tompa nyomást érzek és elindultunk a sűrgősségire, útközben úgy éreztem hogy forróság önti el a szivemet és nagyon kapkodtam a levegőt...
Mikor beértünk megvizsgáltak, mellkasröntgen, vérvétel, ekg persze semmit sem találtak, a papíron az állt nincs megnagyobbodva a szivem.
Igyekeztem leírni mindent amit tapasztalok....kérem segítsenek ha tudnak...
email címem: mangafan@ freemail.hu
mangafan
2011.07.25. 12:16