Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Füles kérdések a nyárra – A fül egészsége

Úszás, strandolás során előfordul, hogy a fülbe jutó víz nem tud távozni. Ennek oka lehet a hallójárati fülzsír, illetve fülzsírdugó, ami nem csak kellemetlen, de veszélyes is, mivel fertőzések melegágyát képezheti. Nyáron megszaporodik a hallójárati gyulladások száma is, így érdemes tisztában lennünk a megfelelő fültisztítás alapvetéseivel.

A fültisztítás 1x1-e

A fülzsír biztosítja, hogy a fül érzékeny bőre ne száradjon ki, savas kémhatásával védi a hallójáratot a kórokozóktól, így a fertőzésektől. Fülzsírra tehát szükségünk van, ám a termelődése nagyon eltérő lehet. Különböző bőrtípus, életkor, hormonhatás, külső hőmérséklet, életmód nagyon befolyásolhatják, hogy mekkora mennyiségben termelődik. Ha valaki hajlamos a túlzott fülzsírtermelődésre, akkor gyakrabban jelentkezhet füldugulás, amikor az összegyűlt fülzsír halláscsökkenést okoz.

Ha a strandolás során fülbe jutott víz miatt a fülzsírdugó beduzzad, és a víz nem tud távozni, akkor a fülben rekedve nemcsak zavaró, hanem fertőzések melegágyát is képezheti. A megfelelő fültisztítás tehát nagyon fontos, ám nem mindegy, hogy mivel történik.

Ahhoz, hogy a fül természetes, önálló tisztító mechanizmusát ne zavarjuk meg, a fülzsírt a hallójáratból nem szabad eltávolítani, csak azt a fülkagylóban lévő fölösleget szabad óvatosan kitörölni, ami kívülről is látható. Puha kozmetikai kendővel vagy nedves, a mutatóujjra csavart törülközővel a hallójárat bemenetét tisztítsuk meg, a hallójáratba ne nyúljunk! Ne mossuk szappannal a hallójáratot, lehetőleg sampon se kerüljön bele. A hallójáratba kerülő víz, szappan, hajsampon fellazítja, ezzel irritálja a hallójárat bőrét, így kedvez a gyulladás kialakulásának. A fülzsírral keveredve gyorsítja a fülzsírdugó kialakulását. Tilos a fültisztító pálca, illetve egyéb hegyes tárgy használata is, mivel azzal csak befelé toljuk a fülzsírt, elősegítjük a fülzsírdugó kialakulását, ezen kívül megsérthetjük a hallójárat bőrét, ami szintén hallójárat gyulladáshoz vezethet.

Fülzsírdugó ellen: Vaxol fülspray >> [1]

Természetes fültisztítás Vaxol fülspray segítségével

A Vaxol® fülspray biztonságos és hatékony szer a fülzsír fellazítására és természetes úton történő eltávolítására. Használatával ritkábban szükséges a fület kimosni, a fülmosás könnyebben végezhető. Klinikai vizsgálat igazolja, hogy a Vaxol® fülspray alkalmazásával megelőzhető a hallójárat szárazsága okozta fülviszketés. A Vaxol® fülspray adagolt olívaolaj permetet juttat a külső hallójáratba. Az egységnyi mennyiségű olajpermet egyenletesen vonja be a hallójáratot anélkül, hogy a túl sok olaj dugulás érzetét keltené. Használata könnyű és kényelmes, nincs túladagolás és a kifolyó olaj okozta kellemetlenség.

A rendszeresen használt Vaxol fülspray a keletkező fülzsírt elfolyósítja és segíti a spontán távozást, megelőzi a fülzsírdugó kialakulását.

Megnézem a Satco Vaxol Gyógyszerkönyvi tisztaságú olívaolaj fülspray-ét>> [2]
 
Szponzorált  tartalom

 A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/fulzsir_hallojarat_nyar