Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Hogyan készítsünk energiát adó kristályvizet?

Az ásványok és drágakövek pozitív rezgéseit tartalmazó kristályvíz csodás gyógyító elixírként hat, testi, lelki és szellemi problémákra. Könnyű elkészítésének, széleskörű felhasználhatóságának egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Amit a kristályvizekről tudni kell

A kristályvizek előállítása során a kőzetekbe, ásványokba vagy drágakövekbe zárt információ átkerül a vízbe. Az így informált vizek a kövekhez hasonló hatást fejtenek ki az emberi szervezetre. A homeopátiás orvosságokhoz hasonlóan a kristályvizek is az információs orvoslás gyógyszerei! A kristályvíz íze lágyabb, frissebb, zamatosabb és a csíraképződés is lassabb bennük.

Az ivóvízként használt kristályvíz

Amennyiben a kristályvizet - speciális hatás nélkül - „csupán” ivóvizünk javítására szeretnénk használni, akkor a hegyikristály (jellemzői: frissesség, világosság, élénkség, energia) a legjobb választás. A hegyikristály segít olyanná varázsolni a vizet, amilyennek eredendően lennie kellene: az élet tiszta, áttetsző forrásává. Ha pedig egy jótékony hatású „wellness-italra” vágyunk, tegyünk a hegyikristály mellé két rokon kristályt: ametisztet és rózsakvarcot. Hatásuk nagyon kellemes, hiszen ki ne szeretne „éber, tudatos és békés” (ametiszt) vagy „érzéki, érzékeny és élénk” (rózsakvarc) lenni. Fontos tudni, hogy ezek a kristályok csak akkor igazán hatékonyak, ha a felhasználásukkal készült kristályvizet hónapokig rendszeresen fogyasztjuk.

A terápiaként használt kristályvíz

Az előzőekkel ellentétben ezeket a kristályvizeket nem rendszeresen fogyasztjuk, hanem adagokban, esetleg külső kezelésre (borogatásként, fürdőként) használjuk. Alkalmazásukat természetgyógyász vagy terapeuta rendeli el. A számunkra megfelelő kristály vagy kristálykombináció kiválasztásához kérjük szakember segítségét, vagy olvassunk utána a szakirodalomban. Hiszen, a kristályvizek elkészítése nem gyerekjáték, gondos felkészülést igényel.

A kristályvizek elkészítése

A kristályvizek elkészítése során figyelmet kell fordítanunk arra, hogy milyen vízbe helyezzük a kristályokat (például ajánlott az ásványi anyagokban szegény forrásvíz) illetve, hogy milyen módon megmunkált kristályt használunk. A leginkább ajánlottak az anyakőzet nélküli kristályok vagy nyerskövek, a koptatott, viaszozatlan kövek és a foglalat nélküli csiszolt drágakövek. A köveket meg kell tisztítanunk mechanikusan, majd ajánlott fertőtlenítenünk is, ezután pedig következhet az energetikai tisztítás. A kristályvíz előállítása sokféle módon történhet (a kő közvetlen vízbe helyezése, főzés, gőzölés, kémcsőbe helyezés, vizespohár kristálylapra állítása, kristálytálka használata). Majd következik a leszűrés és a tárolás, amely hűvös, fénytől, sugárzástól védett helyett, lezárt üvegedényben javasolt.

Használjunk kristályvíz-kancsót!

A Nature’s Design üveg- és porcelán termékei is hasonló módon hatnak, mint a kristályok: az aranymetszés alapján kialakított formaviláguknak, szimbólumaiknak valamint ólom és egyéb nehézfémektől mentes anyaguknak köszönhetően információval látják el a vizet. Galileo és Cadus elnevezésű üvegkancsóinkat pedig kifejezetten kristályvíz készítésre terveztük! A kristályokat a kancsók talpában található lezárható bemélyedésbe kell behelyezni, így az általuk hordozott jótékony információ anélkül adódik át a víznek, hogy beszennyezné azt, mivel a kövek közvetlenül nem érintkeznek a vízzel. Ráadásul szemünket is gyönyörködtethetjük a csodás látványban, hiszen a víz nagyító hatása a kristályoknak varázslatos ragyogást biztosít!

Ismerje meg a Nature’s Design Galileo [1] és Cadus [2]kancsóit bővebben a nevükre kattintva!

  (X)



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/hogyankeszitsunk