Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Aktiválja az immunrendszert a D-vitamin

A D-vitamin új szerepére derített fényt egy kutatás: a vitamin az immunrendszer aktiválásában kulcsszerepet játszik. A felfedezés magyarázatot ad arra, hogy a D-vitamin alacsony vérkoncentrációjával járó betegségek esetén miért kevésbé aktívak a baktériumokat és vírusokat elpusztító fehérvérsejtek, a T-limfociták.

A Koppenhágai Egyetem kutatói Carsten Geisler vezetésével felfedték, hogy a kórokozókat elpusztító sejteknek szükségük van a D-vitamin [0]ra ahhoz, hogy működésbe lépjenek. Ha viszont a vitamin hiányzik a vérből, ezek a sejtek csak „alszanak”.

„Amikor idegen anyagot észlelnek a T-sejtek a szervezetben, akkor egyfajta D-vitamint kereső rendszert, vagyis a vitaminra fogékony 'antennákat' fejlesztenek ki magukban. Ez mutatja meg a szervezetnek, hogy a sejtnek szüksége van a vitaminra, amelynek hiányában a sejtaktiváció elmarad. Ha a T-sejtek nem találnak elegendő mennyiségű D-vitamint a vérben, nem kezdenek el működni” – magyarázta Geisler.

Megdöbbentő adat fogorvosoktól,  ami a népesség 80%-át érinti> > [1]

Régóta ismert, hogy a D-vitamin nélkülözhetetlen a kalcium felszívódásához, és hogy olyan betegségek fontos tényezője, mint a rák vagy a szklerózis multiplex, az immunvédekezésben betöltött szerepe újdonság. Az emberi szervezet elsősorban az élelmiszerekkel jut hozzá, és előállításában a bőrt érő ibolyántúli sugárzásnak jelentős szerepe van.

-------------------------------------a cikk lentebb folytatódik------------------------------------------

 

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik, és gyakran egy sikeres fogyókúra után sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, az úszógumik.

Itt egy jó kis haslaposító koktél! Megnézem >> [2]

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az európai lakosság háromnegyedének nincs a szervezetében elegendő mennyiségű D-vitamin, ezért negyven ország kutatói – élükön David Servan Schreiber idegtudóssal – szorgalmazzák a közvélemény érzékenységének felkeltését a vitaminnal kapcsolatos ismeretek iránt.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/d-vitamin-immunrendszer