Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A legvonzóbb nők a leggátlásosabbak

Kik a legelegánsabb és a legbájosabb nők Európában? Az olaszok. És kik a legkevésbé felszabadultak és a leginkább problematikusak szexuális téren? Megint csak az olasz nők.

Ez a Meetic internetes európai ismerkedő hálózat szerelmi obszervatóriuma által öt vezető európai országban végzett vizsgálat talán kissé meglepő eredménye. A felmérésben ötezer – 18 és 64 év közötti – férfi és nő vett részt, a kutatás színhelye Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia volt.

A legsportosabbak szinte egyöntetű vélemény szerint a német nők. A franciákról általánosan azt tartják, hogy ők a legműveltebbek, a spanyolokról pedig – ki tudja, miért, jegyzi meg az eredményt közreadó ANSA hírügynökség –, hogy ők a legszellemesebbek.

Maurizio Zorzetto, a Meetic olasz illetékese elmondta: a felmérés célja annak tükrözése volt, hogy miként módosul a nőkről alkotott kép Európában, tekintettel azokra a változásokra, amelyek a szerelmi magatartásban mutatkoznak, különösen az internetes ismerkedés révén, amely mára már nemhogy nem számít tabunak, hanem éppenséggel természetes eljárássá vált.

Az olasz nőkről árnyalt kép alakult ki az öt országban. A megkérdezettek 34 százaléka tartja őket a legvonzóbbnak (utánuk a spanyolok következnek 27 és a franciák 22 százalékkal), ennél is többen vannak azok, a megkérdezettek 41 százalékával, akik szerint ők a legelegánsabbak (a 38 százalékos franciák előtt). A közfelfogás szerint a legrosszabbul a német nők öltöznek.

A francia hölgyek vezetnek viszont a szexuális szabadság terén, a megkérdezettek 26 százaléka teszi őket ebben az első helyre, majd a német nők következnek 22 és az angolok 20 százalékkal. Ezen a téren viszont az olasz dámák a sereghajtók: a megkérdezettek 85 százaléka véli úgy, hogy szexuális szempontból többé-kevésbé „problematikusak” Gina Lollobrigida honfitársai.

„Összesítve” a felmérésből a német és a brit nők jönnek ki a legrosszabbul, de őfelsége hölgy alattvalóit vigasztalhatja, hogy őket tartják a legmodernebbnek. A megkérdezettek 26 százaléka szerint az újdonságok terén ők járnak az élen. A németek a sportosság terén vezetnek, 51 százalék tartja őket a legedzettebbek és a leginkább formában lévőnek. Ezen a téren viszont az olasz nőké az utolsó hely.

 A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/olasz_nok