Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Diszkriminálják a császárral szült nőket

Az USA-ban néhány biztosítótársaság elutasítja azon nők egyéni biztosítási kérelmét, akik már szültek császármetszéssel, ők ugyanis nagy valószínűséggel a következő terhességüknél is a költségesebb szülési módot fogják választani.

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!A New York Times cikke szerint egy császármetszéssel történő szülés 2 700 dollárral (kb. 430 ezer forinttal) többe kerül a vaginálishoz képest. Arról nincs pontos információ, hogy hány nőt utasítottak el biztosítók egy korábbi császármetszés miatt, de a napilap szerint a szám valószínűleg növekedni fog.

A Times szerint azok a nők, akik korábban szültek már császármetszéssel, biztonságosan világra hozhatják következő gyermekeiket természetes úton, de újabban számos orvos inkább a császármetszést javasolja, mondván, így kisebb a méhszakadás veszélye, ami akár halálos kimenetelű is lehet. Így a nők hajlamosak inkább a császármetszés mellett dönteni akkor is, ha nem akarják vagy nincsenek rákényszerülve.

A biztosítótársaságok császármetszéssel kapcsolatos kitételei vállalattól és államtól függően különbözhetnek, de legtöbbjük, ha vállalja is a már császármetszésen átesett nők biztosítását, azt magasabb prémiumok ellenében teszi. A vállalatok képviselőinek állítása szerint azért van szükségük ilyen stratégiák bevezetésére, hogy megvédjék magukat, mert számos ügyfél már terhesként jelentkezik náluk.

A Times szerint a biztosítók sokszor azzal vádolják a kismamákat és a szülészeket, hogy pusztán kényelmi okok miatt döntenek a császármetszés mellett.

Nézze meg az EgészségPláza termékeit! [0]A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/csaszarmetszes_biztositas