Echinacia (kasvirág) tabletta, 80 db

Echinacia (kasvirág) tabletta, 80 db
Figyelem!

A megrendelt termék felhasználása előtt figyelmesen olvassa el a csomagoláson található tájékoztatót is!

HATÁSOS VÉDELEM TÉLEN!

Kasvirág kivonatot tartalmazó étrend- kiegészítő tabletta.

Légúti és húgyúti fertőzés kezelésére alkalmas.
Vele a hideg hónapokat könnyedén átvészelhetjük a megfázás és az influenza kellemetlen tünetei nélkül. Képességét növeli, a fertőzésekkel szembeni hatása mellett, hogy elősegíti a sebek, sérülések, fekélyek gyógyulását.

80 tabletta
Adagolási javaslat: napi 1-3 tabletta

Kasvirágfajok

(Echinacea angustifolia
E. pallida
E. purpurea)

Az Észak-Amerikában honos növényt hosszú időn keresztül használták, ám a kasvirág a modern antibiotikumok felfedezésével a háttérbe szorult. Népszerűsége azonban napjainkban visszatért, mivel biztonságos immunerősítő szer.

Általánosan javallt:
• Náthával, influenzával szemben a szervezet erősítésére.
• Fertőzések időtartamának és súlyosságának csökkentésére.
• Szájpenész, légúti és húgyúti fertőzések, valamint középfülgyulladás ellen.
• Bőrsérülések és -gyulladások gyógyítására.

Tulajdonságai:
A Iángvörös kasvirág (gyakran használt magyar nevei: bíbor kasvirág, piros kasvirág) a margarétához hasonló virágú növény, az Egyesült Államok középső részét borító füves vidékekről származik. Az indián törzsek évszázadokon keresztül használták sebek gyógyítására vagy kígyómarás ellenszereként. A gyógynövény az európai telepesek körében is azonnal népszerűvé vált; orvosaik mindenható gyógyszerként alkalmazták különféle fertőzésekre. Olyannyira népszerű lett, hogy Európába átkerülve, Nagy- Britanniában hamarosan kerti növényként díszlett.
A kasvirág kilenc faja közül három (Echinacea angustifolia, E. pallida és E. purpurea) használatos orvosi célokra. A növény különböző részeit (virágzatát, leveleit, szárát, gyökerét) több száz gyógyszeripari termékben felhasználják, és számos formában léteznek. A kasvirág több hatóanyagáról vélik úgy, hogy az immunrendszert erősíti, és az utóbbi években az egyik leggyakrabban használt gyógyírrá vált világszerte.

Hatása:
A kasvirág természetes antimikrobás és fertőzés gátló: véd a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozó mikrobák ellen. Az immunrendszert általánosan serkenti. A gyógynövény hatásaként a sejtek egy természetes antivirális anyagot, az interferont fokozottabban termelik. Ezek a hatások viszonylag rövid ideig tartanak, ezért tanácsos gyakran használni ezt a gyógynövényt — heveny fertőzések esetén akár naponta többször. Az Echinacea csökkenti és így normalizálja az immunválaszt olyan allergiás reakcióknál is, mint például az ekcéma (amire egyébként hagyományosan is használják).

MEGELŐZÉSKÉNT:
A kasvirág segíthet megelőzni a két leggyakoribb vírusos fertőzést: a náthát és az influenzát. A legteljesebben akkor fejti ki hatását, ha már a betegség első tüneteinél alkalmazzák. Egy vizsgálatba náthára hajlamos embereket vontak be: akik a szert nyolc héten át használták, azoknál 35%-kal alacsonyabb volt a megfázás gyakorisága, mint a placebo csoport tagjainál. A náthát is ritkábban kapták el 40 nap telt el a fertőzések között, szemben azzal a csoporttal, amelyiknek tagjai placebót kaptak (csak 25 nap volt ez az időszak). A vizsgálatok megerősítették, hogy a kasvirág akkor is hasznos, ha már beteg az illető; náthával vagy influenzával járó fájdalmaktól, orrdugulástól vagy láztól szenved. Mindent összevéve, a kasvirágtól enyhülnek és hamarabb elmúlnak a tünetek.

TOVÁBBI ELŐNYEI:
A kasvirág hasznos lehet egyéb gyakran kiújuló betegségek leküzdésére, mint például az afta, a húgyúti fertőzések vagy a középfülgyulladás. Néha bakteriális fertőzésre, herpeszre (nemi herpeszre, ajak herpeszre és övsömörre egyaránt), hörghurutra vagy arcüreggyulladásra is alkalmazzák. A gyógynövényt idült fáradékonyság kezelésére is használják)

Alkalmazása
ADAGOLÁS: A tabletta porrá zúzott gyökeret tartalmaz, nem kivonatot. Náthára, influenzára: nagy adag szükséges - naponta ötször akár 200 mg. Egy vizsgálat során megállapították, hogy azoknak az influenzás betegeknek, akiknek 900 mg-ot adtak, gyorsabban javult az állapotuk, mint akiknek kevesebbet - 450 mg-ot -‚ vagy helyette placebót kaptak. Egyéb fertőzésekre: az ajánlott adagolás 200 mg, naponta háromszor-négyszer. Hosszabb távú használatra és immunrendszer-erősítőként: különösen idült fertőzésekre hajlamosaknak ajánlott a kasvirág használata más gyógynövényekkel felváltva, amelyek az immunrendszert erősítik, mint például az panax ginseng, a spirulina.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:
Néha ajánlatos, hogy a kasvirág kúránál nyolc hét után egy hét szünetet tartson, majd újra elkezdheti szedését. A természetgyógyászok azonban gyakran alkalmazzák folyamatosan e gyógynövényt allergiás kezelésekre is, például ekcémára. Étkezés közben vagy attól függetlenül is szedhető.

Esetleges mellékhatásai:
Az ajánlott adagoknál a kasvirágnak nincs ismert mellékhatása, még terhes vagy szoptató nőknél sem. A margarétafélékre allergiás emberek azonban vigyázzanak: könnyen lehet, hogy ők a kasvirágra is allergiásak. Ha bőrkiütést észlel vagy légzési zavarai támadnak, azonnal keresse fel kezelőorvosát.   
Kiszerelés

80 db

Gyártó

Face Laboratori Farmaceutici Spa, Italy

ára: 3 947 Ft

All rights reserved www.vital.hu 1999 - 2017 ©