Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Neurológiai és izomproblémákat okozhat a túl nagy mell

Komoly problémákat is okozhat a makromasztia, azaz a kórosan nagy mell. Az érintett nők gyakran szenvednek nyaki fájdalmaktól, zsibbadástól, fülzúgástól és végtaggyengeségtől.

Bár az ideggyógyászati tünetek igen gyakoriak a makromasztiában szenvedő betegeknél, az orvostársadalom még nem jutott megegyezésre arra vonatkozóan, hogy a probléma miként diagnosztizálható elektrodiagnosztikai tesztekkel. Ezeket a teszteket leggyakrabban izom- és idegproblémák esetében alkalmazzák.

Egy nemrég végzett felmérés során 15 kórosan nagy mellű nőt vizsgáltak meg, és mindegyiküknél idegbecsípődéseket találtak az alsó nyaki régióban. A nők nyaki fájdalomra, zsibbadtságra, fülzúgásra és végtaggyengeségre panaszkodtak. A vizsgálatok során kiderült az is, hogy a hatalmas mell miatt bizonyos izmok – amelyek például a hüvelykujj mozgatásáért felelősek – ezekben a nőkben sokkal gyengébbek, mint a normál mellmérettel rendelkező társaikban.

„Ezeknek a nőknek fontos tudniuk, hogy a tüneteiket egy betegség okozza. Egy betegség, amelyet lehet, és kell is kezelni” – nyilatkozta Dr. Jacqueline Ansel, a Tennessee-i Neurológiai Intézet munkatársa. „Fizikoterápia, speciálisan erre a célra készített melltartó, mellkisebbítő műtét – ezek mind segíthetnek a makromasztiában szenvedő pácienseken. A mellnagyobbító műtéten gondolkodó hölgyeknek is számolniuk kell ezekkel a tünetekkel, így azt tanácsolom, óvatosan bánjanak a szilikonnal!”



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/nagy_mell_izom_ideg_problema_mellnagyobbitas