Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Hányan választják a magánegészségügyet Magyarországon? - Felmérés

Az elmúlt két évben 44 százalékról 63 százalékra bővült a magánegészségügyi rendszert is használó magyarok aránya, az EY hazai kutatása szerint tavaly az aktív dolgozók fele választott ilyen jellegű szolgáltatást.

A 1000 válaszadó bevonásával készült reprezentatív kutatás szerint leggyakrabban a 18-29 év közöttiek, legritkábban pedig az 50 év felettiek keresnek fel orvost az állami ellátáson kívül. A megkérdezettek elsősorban azért fordulnak a privát szektor felé, mert a gyorsasággal, a kölcsönös bizalmon alapuló orvos-beteg kapcsolattal és a minőségi környezettel azonosítják - ismertette az EY.

László Rolandot, az EY üzleti tanácsadással foglalkozó területének vezetője, elmondta: egyre többen vesznek igénybe magánegészségügyi szolgáltatásokat, ami új szereplők megjelenését és a szolgáltatók versenyének erősödését hozza magával. A kutatás szerint az emberek elsősorban a gyors és egyszerű kapcsolatfelvételt, illetve a vizsgálati eredmények szinte azonnali elérhetőségét várják a pénzükért cserébe.

Ajándék OTP Egészségpénztári kártya!

Díjmentesen kaphatod meg első egészségkártyádat, ha 2023. február 6. és április 30. között lépsz be az OTP Egészségpénztárba, és megadod a VITAL23 kuponkódot a belépési nyilatkozaton. A kártyával több ezer szolgáltatónál vásárolhatsz. kedvezményesen. Az ajándék értéke: 2900 Ft!

Nyereményjáték!

Most is várják nyeremények az OTP honlapján, a jelenleg folyó játékot megtalálja a 

https://www.otpegeszsegpenztar.hu/hu/penztartagok/csokornyi-nyeremeny [1]

 

oldalon! De érdemes figyelni az OTP Egészségpénztár honlapját 2023 márciusában, és akkor is jelentkezni az ott meghirdetett nyereményjátékra, hiszen értékes nyeremények várnak az OTP Egészségpénztár régi és új tagjaira.

 

Részletek: www.otpep.hu [2]

 

* A befizetést működési költség terheli.

 

A fokozódó igény ellenére csak a magyarok 12 százalékának van magán egészségbiztosítása. Ehhez legjellemzőbben, 50 százalékban továbbra is a munkáltatók által kötött szerződéseken keresztül jutnak hozzá az emberek. A felmérés szerint Magyarországon annak ellenére a lakásbiztosítás a legelterjedtebb, hogy az otthonukat érintő káreset miatt jóval kevésbé aggódnak a válaszadók, mint a betegségek miatt.

A magasabb jövedelműek és képzettségűek, valamint a nagyvárosban élők mellett különösen a fiatalabb korosztály nyitott a magánegészségügyi szolgáltatásokra - derült ki a kutatásból.

 

Szponzorált tartalom



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/egeszsegugy-valaszt