Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Készen van a Pfizer omikron elleni vakcinája, indul a tesztelés

   Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Megkezdődött a Pfizer/BioNtech koronavírus omikron variánsához igazított vakcinájának klinikai tesztelése. A vizsgálatok első fázisa zajlik, mely a védőoltás hatékonyságára és tolerálhatóságára irányul.Az 1420 egészséges, 18 és 55 év közötti tesztszemély három csoportból került ki:

• az első csoport 600 résztvevője a tanulmány megkezdése előtt 90-180 nappal 2 adag Pfizer vakcinát kapott és a jelenlegi omikron elleni oltásból egy vagy két adagot kap

• a második csoportban további 600 személy a vizsgálat megkezdése előtt 90-180 nappal 3 adag Pfizer vakcinát kapott és egy negyedik, hagyományos Pfizer vakcinát vagy egy omikron vakcinát kap

• a harmadik csoport 200 oltatlan, covid-19 fertőzésen még nem átesett tesztszemélyből áll, akik 3 dózis omikron vakcinát kapnak.

A jelenlegi vizsgálatokban célja egy az omikron variáns ellen kifejlesztett olyan vakcina létrehozása, amely az eredeti vakcinához hasonló védelmet biztosít, ugyanakkor hosszabb ideig hatékony.

Az amerikai gyógyszeripari vállalat igazgatója, Albert Bourla szerint márciusig megtörténhet az omikron elleni vakcina engedélyezésére irányuló kérelem beadása.

A harmadik oltás véd az omikron-variáns által okozott súlyos megbetegedéstől – magyarázta Kathrin Jansen a Pfizer hatóanyag kutatója, mégis szükségét érezzük annak, hogy egy tartós védelmet biztosító oltóanyagot fejlesszünk, továbbá felkészüljünk egy újabb variáns elleni kutatásra.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/pfizer-omikron-vakcina-teszt