Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Ózon a bolygónk házipatikájából

Az ózonról már korábban is sokat hallhattunk, mégpedig a Földet körülölelő ózonpajzs megritkulása kapcsán. Az ózon 15-35 km magasságban mint a Földet körülvevő óriás „kék ernyő” védelmezi a bolygónkat kiszűrve a nap káros sugarait. A légkörben hozzájárul a légszennyezés csökkenéséhez mi emberek pedig az egyik legerősebb fertőtlenítőszerként alkalmazhatjuk. Ahogy az oxigén nélkül nem létezhetne élet úgy az ózon jelenléte is elengedhetetlen hozzá. Az ózon is oxigénből keletkezik és hatása után oxigénné alakul vissza.

A koronavírus (COVID-19) elleni küzdelemben előtérbe került az ózon, mégpedig a hatékony fertőtlenítő tulajdonsága és látszólag egyszerű alkalmazhatósága miatt. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mennyire biztonságos a használata, tehet e kárt az egészségünkben, a környezetünkben, hogyan tudjuk a kedvező tulajdonságait magunk mellé állítani a védekezésben.

Mire használhatjuk az ózont?

Az ózon - szakszerűen alkalmazva - az egyik legerősebb fertőtlenítőszer a világon. Más fertőtlenítőszerekkel összehasonlítva leginkább sokrétű alkalmazhatóságával és környezetbarát tulajdonságaival tűnik ki. Hatása egy természetes folyamaton az aktív oxigén erején alapul. A baktériumok vírusok nem képesek védekező mechanizmust kialakítani ellene, ezért széles körben használható mikroorganizmusok: baktériumok, vírusok és a penészgomba és ezek veszélyes spóráik ellen. Hatékonyságát számos tudományos kutatás publikáció is alátámasztja.

Hogyan alkalmazható az ózonfriss technológia otthonokban vagy akár irodákban?

Az ÓZONFRISS technológia az egyetlen olyan fertőtlenítő eljárás amely berendezett lakásokban, irodákban is hatékonyan alkalmazható legyen szó akár a védekezésről vagy egy esetleges fertőzés utáni fertőtlenítésről. Napjainkra számtalan fajtájú ózonkészüléket kínálnak otthoni használatra. Kapható olyan háztartásokba tervezett kis ózonkészülék amely szabályozott mennyiségű ózont juttatva a levegőbe hozzájárul a levegőben terjedő kórokozók számának csökkentéséhez így a megelőzéshez. Otthoni használatra inkább a védekezésnek ezt a formáját alkalmazzuk. Szakembereknek az a közös álláspontja, hogy saját magunk ne kezdjünk fertőtlentésbe “cipősdoboz” méretű és bizonytalan teljesítményű ózongenerátorokkal, még akkor sem ha az eladó vagy gyártó ezt javasolja. A megbízható teljesítményű - fertőtlenítésre alkalmas - professzionális ózongenerátorok több százezer forintos ára nem túlzott, de nem is háztartásokba való. Ha már felütötte a fejét a fertőzés bízzuk a fertőtlenítést szakcégre akik a megfelelő gép mellett műszerekkel is rendelkeznek az eljárás hatékonyságának és nem másodlagosan a biztonságának a mérésére.

Ha többet szeretne tudni az ÓZONFRISS technológia lakásokban történő alkalmazásáról >> [1]

Ózonkészülék otthonra: kipróbáltuk és megszerettük

Kipróbáltuk a HOME FRESH szabályozható ózonkészüléket amely otthoni vagy irodai használatra tervezett kis kompakt készülék. Alkalmazható a környezeti levegő fertőtlenítésére, szagtalanításra és frissítésére a nehezen szellőző helyiségekben is, még akkor is amikor a helyiségben tartózkodunk. A készülék lényege pont ebben rejlik. A csekély mennyiségű kibocsájtott ózon is csökkenti a levegőben terjedő kórokozók számát anélkül, hogy ránk nézve kedvezőtlen hatása lenne. A HOME FRESH készülék oldalán lévő szabályzóval a helyiség méretéhez igazítható az ózontermelés, így mindig a kívánt hatás érhető el. Kedvező hatását nem csak a COVID-19 elleni védekezésben használhatjuk. Hasznos háztartási kellék más betegségek elleni védekezésben de akár a kellemetlen szagok elűzésében is. Ha nagyobb terekben vagy tartósan akarja alkalmazni az ózon kedvező hatását, akkor létezik ugyanezen az elven működő professzionális készülék is.

 

Ha többet szeretne tudni a HOME FRESH otthoni ózonkészülékről kattintson ide>> [2]

 

Szponzorált tartalom



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/ozonfriss