Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Az immunrendszert egész évben támogatni kell!

Immunrendszerünk nyújt védelmet a külső betolakodók vírusok, baktériumok, gombák, paraziták által okozott fertőzésekkel szemben. Gondoskodik az elfajult sejtek kiiktatásáról és a sérülésekhez, gyulladáshoz kapcsolódó helyreállító munkálatokról is. Mindezt a nap 24 órájában, folyamatosan észrevétlenül teszi.

Immunitásunk egy része velünk születik. Életünk során, ahogy egyre több hatás ér bennünket, egyre érettebb lesz az immunrendszerünk – ez a szerzett immunitás. A védekezés kétféle módon valósul meg: vagy a nyiroksejtek által termelt ellenanyagok vagy a falósejtek révén. Az immunrendszerünk különféle feladatra specializálódott sejtek összehangolt működésén alapul. Az immunrendszer sejtjei hormonszerű molekulákkal aktiválják egymást. Egyes sejtek felismerik az idegen betolakodókat, mások ellenanyagot termelnek vagy bekebelezik és megsemmisítik azokat. Ismerünk olyan immunsejteket, amelyek életünk végéig őrzik a védekezéshez szükséges információt, szükség esetén felébrednek és védekezésnek indulnak.

Health & Youth immunerősítő termékek>> [1]

Hol található az immunrendszerünk?

A nyiroksejtek a csontvelőben és a csecsemőmirigyben érnek meg majd a nyirokcsomókba, a lépbe vándorolnak. Mindenütt ott vannak, ahol testünk érintkezik a külvilággal. A vékonybélben egy kiterjedt nyirokrendszer található. A vastagbélben a velünk együtt élő baktériumflóra, amit mikrobiomnak nevezünk, a legjelentősebb terület az immunrendszerünk számára. Az egyes nyirokszerveket a nyirokerek kötik össze, itt áramlik a nyirok. A nyirokcsomók szűrik meg a testtájakon átáramló nyirkot mielőtt az a véráramba kerülne.

A láz, a fájdalmas duzzanat vagy a fokozott nyákképződés mind-mind az egészséges védekezés jelei. Amikor az immunrendszer túl erősen válaszol az ingerekre, akkor észleljük az allergiás reakciót, ha gyenge a védekezőrendszer, akkor a legenyhébb fertőzés is megbetegedést okoz. Előfordul, hogy az immunrendszer a saját sejtalkotók ellen lép támadásba – ezt hívjuk autoimmun betegségnek.

Immunrendszer ,,erősítése” helyett ezért helyesebb az immunrendszer normál működéséről beszélni.

Health & Youth immunerősítő termékek>> [2]

Hogyan támogassuk immunrendszerünket?

Immunrendszerünk működése rendkívül energiaigényes. Ezért érezzük fáradtnak, levertnek magunkat, amikor valamilyen fertőzésen esünk át vagy krónikus gyulladás zajlik bennünk.

A gyulladással jelentős mennyiségű szabad gyök keletkezik a sejtjeinkben. Az antioxidánsok támogatják az immunrendszer működését.

Tudományosan bizonyított, hogy a tartós stressz, a félelem bénítja az immunrendszerünk működését. Kulcsfontosságú a pihentető alvás biztosítása és a stressz kezelése. Helyes táplálkozással, C-, D-, E-, B-vitaminok, cink, szelén, omega3 zsírsavak pótlásával támogathatjuk immunrendszerünk normál működését. Az egészséges bélflóra leveles zöldségek, élelmi rostok fogyasztásával tartható fenn. Az energiatermelő funkciókat magnéziummal, koenzim Q10-zel támogathatjuk meg. A molekuláris hidrogén (H2), melyet ásványianyagokkal felszabadíthatunk a szervezeten belül, megfékezi a gyulladásokat, semlegesíti a káros szabadgyököket, ráadásul a sejtek energiatermelését is fokozza. Komplex hatásával támogatja az immunrendszer optimális működését.

Health & Youth immunerősítő termékek>> [3]

A Health & Youth [4] termékek egészségpénztári számlára is elszámolhatók!



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/immunrendszer_vedekezes