Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A vastagbélflóra, vagyis a Mikrobiom meghatározza a fogyókúra sikerét!

A lényeges különbség őseinkhez képest az életvitelünkben a kevés mozgáson kívül a táplálékok kalória tartalma. Ami talán még fontosabb, ételeink összetétele, ami döntő befolyással van a bélflórára, ezért célszerű a Mikrobiom barát diétát választani.Egyre több klinikai kutatás mutatja ki, hogy a bélflóra összetétele [1]meghatározza, hogy valaki túlsúlyos vagy sem. A bélflórában ugyanis vannak olyan baktériumok, amelyek a fogyásért (Bacteroidetes típusú baktériumok) és a hízásért is felelősek (Firmicutes típusú baktériumok). Ha ezek egyensúlya eltolódik, az eredmény hízás vagy fogyás.

Hogyan lehetséges? Ezek a baktériumok olyan vegyületeket bocsátanak ki, amelyek megnövelik a máj triglicerid, azaz a vérzsír termelését, amit az inzulin hormon főleg hasi zsírokban tárol el. Tehát a hízásra való hajlam nem mindig genetikai jellegű!

A mai táplálkozási szokásaink messze vannak a természetestől. Sajnos a hízásért felelős baktériumoknak kedvezünk, különösen a magas glikémiás indexel rendelkező szénhidrát tartalmú ételekkel.

A MIKROBIOM a rajtunk és bennünk élő baktériumok összessége. Ennek nagy részét a vastagbél baktériumai teszik ki. Nem csak az immunrendszerünk 70-80%-a függ a vastagbél állapotától, hanem az anyagcserénk, és a hízásra való hajlamunk is.

Igaz a mondás: „Az vagy, amit megeszel!”

Amikor táplálkozunk, egyúttal a bélbaktériumainkat is tápláljuk, és nem mindegy, mely törzseket. Ezért vagyunk teljesen kiszolgáltatva a vastagbélflórának, amit az agy-bél tengely miatt a második agynak is neveznek. A vastagbélflóra összetételétől is függ, milyen ételt kívánunk meg.

Ezért nem mindegy mit eszünk, hogy a számunkra hasznos baktériumoknak, vagy éppen azoknak szolgáltatunk megfelelő táptalajt a szaporodáshoz, amelyek az elhízásunkért is felelnek.

Jó hír, hogy ma már van olyan innovatív fejlesztés, amely többszörös kalória-blokkoló, és prebiotikus hatású súlycsökkentő. Ez egyben elhízást megelőző orvostechnikai eszköz* is. Miért hiteles? Egy orvostechnikai eszköz esetében egy validáló bizottság ellenőrzi a gyártmánylapot és a hatásmechanizmust mindig igazolni kell klinikai vizsgálatokkal is!

Az ilyen típusú termék prebiotikus hatása és kúraszerű szedése kiegyensúlyozza, átalakítja a bélflóra összetételét, így kevésbé leszünk hajlamosak a hízásra is.

Ezen termék összetétele többnyire olyan emészthetetlen növényi rost-komplex, amelynek a vastagbélben való természetes erjedése, csökkenti a hízásért felelős Firmicutes típusú baktériumok arányát [2], ezáltal kiegyensúlyozza a bélflórát, így ismét képessé tesz a fogyásra.

A FATBOND® [3] 30%-kal csökkenti a hizlaló, Firmicutes típusú baktériumok arányát már 48 óra alatt.

 

Arra viszont figyelni kell, hogy az ily módon visszanyert bélflóra összetételét, tudatos életmóddal fenn is kell tartani megfelelő, mikrobiom-barát táplálkozással [4]. Mit jelent ez? Ne együnk olyan ételeket, amelyeknek összetevői között sok a mesterséges adalékanyag és tartósítószer, mert a nehezen visszaszerzett bélflóránk egyensúlya különben ismét felborul.

A FATBOND [5] ® súlycsökkentő és elhízást megelőző orvostechnikai eszköz. Lásd a tájékoztatót! Étvágycsökkentő1 / Nassolásgátló2 / Szénhidrát- és Zsírmegkötő3 / Chrono-aktív kalóriakontroll: akár -462 Kcal/nap4 / 30%-kal csökkenti a FIRMICUTES hizlaló baktériumok számát 48 óra alatt

Orvostechnikai eszköz: II a, CE 1370 1,2,4 Protokol szám: 010816, 06/2012, Klinikai vizsgálati szám: E85068-03/06 CL, 03/2015, 3Klinikai vizsgálati szám: F02843/ 01LA, 02/2011, 5Klinikai vizsgálati szám: 2015190/ D252/5, 01/2017 Gregor Bernadett: „Életem legboldogabb diétája. Könnyű és hatásos módszer”!

Súlycsökkentésre kúraszerű használata javallott. Vegyen be 3 kapszulát az ebéd és vacsora előtt 20 perccel egy nagy pohár vízzel.

Elhízás megelőzésre alkalomszerű használata elégséges. Vegyen be 3 kapszulát a kalóriadúsabb étkezés előtt 20 perccel egy nagy pohár vízzel.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/fogyokura_vastagbelflora