Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A hat legjobb védőeszköz vírusok ellen

Itt az ideje komolyan venni a vírusok elleni küzdelmet. Összeszedtük a legfontosabb eszközöket, amiket bevethetünk ellenük.

.

Gumikesztyű

A mostanság népszerű cérnakesztyű sajnos nem alkalmas a kórokozók elleni védelemre, sőt ellenkezőleg! A koronavírus a textilen is életben marad, ha a kesztyűt a zsebünkbe tesszük használat után, a kórokozók is odakerülnek, onnan pedig ismét a kezünkre. A legjobb védekezés az egyszerhasználatos gumikesztyű!

Helyes használat:

•mossunk kezet alaposan, és vegyük fel a kesztyűt.

•ha levesszük, dobjuk a szemetesbe, és mossunk kezet ismét.

•Többször használhatjuk az egyszer használatos kesztyűt is, ha az előírás szerint mosunk benne kezet: 30 másodpercig folyóvíz alatt, szappannal. Szárítsuk meg a kesztyűt, és mossuk meg a kezünket is.

Egyszer használatos gumikesztyű itt kapható >> [1]

Szájmaszkok

Mostanra már tisztában vagyunk viselésének jelentőségével. Miután tünetmentes hordozók is vannak (ki tudja mennyien), ezért mindannyiunk védelme érdekében tekintsünk magunkra is potenciális vírushordozóként, ezzel tehetünk talán a legtöbbet a járvány megfékezéséért (természetesen a közösségi távolságtartás mellett). Különösen fontos a szájmaszk viselése koronavírus-gyanús vagy influenzás beteg ápolásánál.

  Mosható, műtős, FFP2 szájmaszkok [2]

Szappanos kézmosás

Van egy jó hírünk: a WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint a szappanos kézmosás egyenértékű a folyékony kézfertőtlenítős kézmosással. Miért jó hír ez? A folyékony kézfertőtlenítő tönkreteszi a kéz bőrét, aminek az esztétikán túl is van jelentősége: a hajszálrepedéseken át sokkal könnyebben bekerülnek a kórokozók a szervezetünkbe. Ráadásul hiánycikk is. Mosson kezet szappannal, biztos lehet benne, hogy ugyanolyan jó!

Kézfertőtlenítő teafás szappan itt kapható>> [2]

A szemek védelme

A vírusok a szem nyálkahártyáján is bejuthatnak, nem véletlenül kérik a szakemberek, hogy ne nyúljunk az arcunkhoz az otthonunkon kívül. Ha koronavírus-gyanús, vagy akár „csak” influenzás beteget kell ápolni, különösen jól jön egy jól záró munkavédelmi szemüveg, de ha nem vagyunk szégyenlősek, nyilvános helyen is viseljük a járvány idején!

Védőszemüveg itt kapható>> [3]

Vírusmentes levegő

Zárt térben légszűrő berendezésekkel érhetjük el a vírusmentes levegőt, de ezek a készülékek közel sem csak a vírusokat szűrik, hanem a kellemetlen szagokat, a füstöt, a baktériumokat, az allergén elemeket, polleneket. Kellemes, friss, tiszta levegőt varázsolnak a szobába, tehát később is hasznát vehetjük. Egy olyan készüléket ajánlunk Önöknek, ami nem kerül csillagászati összegekbe, és egy 40-70 nm-es szobába elegendő. Betegszobába különösen ajánljuk. Most akciós áron érhető el a készülék.

Vírusszűrő légtisztító>> [4]

Felület fertőtlenítő, gyógyszertári alkohol

Használhatjuk a szokásos fertőtlenítő szereket (Domestos és társai), de a 96%-os gyógyszertári alkohol is végez a vírusokkal. Egy deciliter vizet összekeverünk 1 dl alkohollal, beleöntjük egy szórófejes flakonba, és máris kész az erős fertőtlenítő. Használhatjuk a betegágy körül, de takaríthatunk is vele olyan tárgyakat, ahol a legfontosabb a vírusmentesség. Kézfertőtlenítőt is készíthetünk belőle: 2 rész alkohol, 1 rész aloe vera gél, néhány csepp teafa illóolaj, szintén szórófejes flakonba tesszük, és máris vihetjük magunkkal.

Gyógyszertári alkohol>> [5]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/koronavirus_vedekezes_hat