Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Ez a minimum, amit tennünk kell a koronavírus ellen!

Védőoltás még nincs, a legjobb, ha meg sem betegszünk. Tartsa be ezt a néhány tanácsot, így nem csak az új kór, hanem számos egyéb fertőzés veszélyét is csökkentheti!

1./ Legyen otthon egy kis egészségügyi csomag, ami a megelőzést, az esetleges betegség továbbadásának meggátolását szolgálja:

•szájmaszk,

•alkoholos kézfertőtlenítő gél

Ezeket tartsuk magunknál, legyenek kéznél! A maszk gátolja a fertőzés terjedését, és abban is segít, hogy ne nyúljunk önkéntelenül az orrunkhoz és a szánkhoz, a vírusok ugyanis a kézről kerülnek leggyakrabban a szervezetbe.

A WHO felhívja a figyelmet a maszkok helyes használatára, azaz az egyszer használatos maszkok többszöri használatának kerülésére, illetve annak figyelembe vételére, hogy a vírus érintéssel terjed, azaz ha fertőzött tárggyal való érintkezés után a maszkhoz nyúlunk, az is vírushordozóvá válik.

2./ Mossuk kezeinket! Mégpedig minél gyakrabban. Feltétlenül mossunk kezet, ha tömegközlekedési eszközön utaztunk! Arra is gondoljunk, hogy akár a pénz útján is terjedhetnek a vírusok, de bármi hordozhatja, pl. kapaszkodók, kilincsek stb. Ha nincs mód folyóvíz alatti szappanos kézmosásra, ideális megoldás az alkoholos kézfertőtlenítő gél, amit bármilyen helyzetben előkaphatunk. Arra figyeljünk, hogy a készítményben az alkoholtartalom legalább 70%-os legyen! Figyelmébe ajánljuk a BradoLife alkoholos kézfertőtlenítő gélt, ami 70%-os alkoholtartalma ellenére nem szárítja a kezet, nem irritálja a bőrt, és nem ragad.

Megnézem a BradoLife kézfertőtlenítő géleket >> [1]

[1]

 

3./ Ne nyúljunk az arcunkhoz, szánkhoz, szemünkhöz! A vírusok leginkább ezen az úton kerülnek be a szervezetbe. Próbáljuk tetten érni ezt a rossz szokást, amíg nem vagyunk az otthonunk biztonságában vagy nem mostunk kezet.

4./ Köhögésnél, tüsszentésnél takarja el a száját, a felhasznált zsebkendőt azonnal dobja a szemétbe és mosson kezet.

5./ Kerülje az érintkezést lázas, köhögő személyekkel!

6./ Járványveszély idején lehetőleg kerüljük azokat a helyeket, ahol kis térben sok ember jön össze. Ha mégis elkerülhetetlenek a közösségi helyek, pánikra akkor sincs ok, ne nyúljunk az arcunkhoz, és kiemelten fontos az alapos kézmosás.

Szponzorált tartalom



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/koronavirus_vedekezes_igy