Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A VISUMAX lézeres szemműtét 5 előnye

Számos lézeres szemműtét közül választhat, aki végleg szeretne megszabadulni a szemüvegétől vagy a kontaktlencséjétől. Azonban ma már hazánkban is elérhető egy olyan eljárás, ami annyira kíméletes a szemhez, hogy azok számára is lehetővé teszi a lézeres szemműtétet, akik erre korábban nem voltak alkalmasak. És nem ez az egyetlen előnye. Mutatjuk.

A lézeres látásjavítás óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt 30 évben. A kezdetben alkalmazott egylézeres, hosszabb gyógyulási idővel és kellemetlenségekkel, nem ritkán fájdalommal járó látásjavító szemműtéteket (PRK, LASIK) tíz évvel ezelőtt felváltották a hazánkban a Focus Medical [1] Lézeres Látásjavító Központ által bevezetett kétlézeres, femtosecundumos kezelések (FEMTO), melyek segítségével lehetővé vált a fájdalommentes, gyors, mégis maximálisan biztonságos lézeres szemműtét. A technológiai fejlődés nem állt meg, és egy közel 15 éves fejlesztés eredményeként, szintén a Focus Medical jóvoltából, ma már Magyarországon is elérhető a femtosecundumos lézeres szemműtétek csúcstechnológiája, a VISUMAX kezelés, amely ismét hatalmas előrelépést jelent a lézeres szemműtétek területén, a hazai szemüvegesek nagy örömére.

Összehasonlíthatatlanul kíméletes

A VISUMAX kezelés [2] legnagyobb előnye, hogy a VISUMAX lézerberendezés úgy végzi el a fénytörési hiba korrekciójához szükséges első lépést, a lebeny elkészítését, hogy nem változtatja meg a szem szaruhártyájának görbületét, hanem annak természetes íve mentén halad. Ez azért egyedülálló újdonság, mert így, a korábbi femtosecundumos lézeres kezelésekkel ellentétben, nincs szükség a szaruhártya vákuumos lelapítására, s a szemnyomás sem növekszik meg. Ezért a VISUMAX kezelést azok is igénybe tudják venni, akik eddig a szemnyomás megemelkedésének veszélye miatt nem voltak alkalmasak a lézeres szemműtétre!

Nézze meg, hogyan zajlik a VISUMAX kezelés! [3]

Elképzelhetetlenül gyors

Kíméletessége mellett a VISUMAX lézer nagy előnye a gyorsasága. Az alacsony energiájú VISUMAX lézer másodpercenként 520.000 lézerimpulzust bocsát ki, a FEMTO eljárás során használt lézer 60.000 impulzusával szemben. Így a VISUMAX kezelés 8-szor gyorsabb, mint a hagyományos femtosecundumos kezelés, s mivel nemcsak a lézer működési ideje, de a beavatkozást előkészítő lépések is rövidebbek, VISUMAX lézerrel a teljes kezelési idő az eddigiek kétharmadára, mindössze néhány percre csökken. Ami nem meglepő, ha belegondolunk, hogy a VISUMAX lézernek mindössze 16 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy elkészítsen egy lebenyt.

Tökéletesen fájdalommentes

Néhányan még ma is azért tartanak a lézeres szemműtéttől, mert attól félnek, hogy fájdalmas lehet. A VISUMAX lézeres szemműtét, hasonlóan a modern femtosecundumos lézeres szemműtétekhez, teljesen fájdalommentes, mert a lézer a szaruhártya mélyebb, teljesen érzéketlen részében dolgozik. Emellett a beavatkozás előtt érzéstelenítő szemcseppel érzéstelenítik a szemet, így fájdalomra sem az előkészítés, sem a lézeres beavatkozás alatt egészen biztosan nem kell számítani.

Éles látás minden korosztály számára

A Focus Medical által bevezetett VISUMAX kezelések 18-65 éves korig minden korosztály számára lehetővé teszik a szemüveg és kontaktlencse nélkül éles látást. A klasszikus VISUMAX kezelést azoknak a 18-40 év közöttieknek ajánlják, akik csak szemüveg vagy kontaktlencse segítségével látnak élesen távolra. A 40-50 év közöttiek számára a VISUMAX HD kezelés az ideális, mely tűéles látást tesz lehetővé távolra, és monitor távolságra. Ez az a kezelés, amellyel 100% feletti látásélesség is elérhető! Az 50-65 éves korosztály számára pedig, akik a távoli éles látáshoz szemüveget vagy kontaktlencsét viselnek és a koruknál fogva olvasószemüvegre is szükségük van, a VISUMAX LBV kezelés, más néven a VISUMAX olvasószemüveg-kezelés [4] nyújt kíméletes és gyors segítséget a szemüvegtől való megszabadulásban.

Akár már másnap dolgozhat, vezethet!

A VISUMAX kezelés annyira kíméletes a szemhez, hogy a beavatkozás után nincs lábadozási idő, a kezelt személy akár a kezelés másnapján dolgozhat, és amennyiben a kezelőorvosa is jóváhagyja, autót is vezethet. A sportolással sem kell sokáig várni, hiszen a műtét után 2-3 nappal már lehet futni, kerékpározni, aerobicozni, tornázni.

+ 1 előny

A VISUMAX lézeres szemműtétnek tényleg csak előnyei vannak, melyek felsorolása nem lenne teljes az élmény nélkül, amit az űrtechnológiát idéző kezelés, majd a szemüveg és a kontaktlencse nélküli éles látás szabadsága jelent.

Szeretne Ön is megszabadulni a szemüvegétől és a kontaktlencséjétől egy életre? Válassza a világ egyik legfejlettebb lézeres látásjavító kezelését, a Focus Medical VISUMAX-ot! Jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra! [5]A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/visumax_kezeles