Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Megérkezett a különösen érzékeny bőrűek napkrémje!

A problémás, érzékeny bőrűeknek fokozott fényvédelemre van szükségük, de éppen nekik nagyon meg kell válogatniuk, hogy mivel ápolják a bőrüket, mivel a kémiai fényvédőszerek gyakran allergiás reakciót váltanak ki náluk. Nekik különösen ajánlható a húsz faktoros Schüssler natúr napkrém!

Miért jó a fizikai fényvédő?

A fizikai fényvédők, mely alatt a titanium-dioxidot és a cink-oxidot értjük, nagyon biztonságosak, nem szívódnak fel a bőrbe. Nem okoznak allergiás reakciót, kisbabákra is bátran lehet kenni.

Rosaceásoknak, nagyon érzékeny bőrűeknek erősen ajánlott, hogy ilyen fényvédőt válasszanak, és azoknak, akik a kémiai fényvédőkre allergiások, ez az egyetlen alternatíva. Úgy működnek, hogy visszaverik a fényt a bőrről, és eredeti formájukban az UVA és az UVB sugárzás ellen is védelmet nyújtanak. A cink-oxid és titán-dioxid a természetben is előforduló összetevők és a teljes UV-spektrumtól védenek. Mindenképp törekedj arra, hogy széles spektrumú fényvédő UVA és UVB védelmet biztosító készítményt használj, a SPF értéke legalább 15 - 30 faktoros legyen. A Schüssler natúr napkrém SPF 20 [1] cink-oxidot és titán-dioxid is tartalmazza, így garantáltan széles spektrumú védelmet nyújt bőrödnek, mindamellett hogy kizárólag 100% natúr alapanyagokat tartalmaz!

A Schüssler natúr napkrém SPF 20 [2]különösen érzékeny bőrre lett kifejlesztve, mely testre és arcra egyaránt használható. Nr. 8-as Schüssler ásványi sót tartalmaz, mely helyreállíthatja bőrünk vízháztartását, így hosszantartó hidratálást biztosít. A napfény okozta ártalmaktól és a bőröregedési folyamatoktól védő antioxidánsokat és természetes bőrápoló hatóanyagokat, növényi olajokat tartalmazó krém. Bőrbarát és vízálló. Irritációra és allergiára hajlamos bőrre is jól alkalmazható. Már 3 éves kortól is használható!

Ha nő a faktorszám, akkor jobban védve van a bőrünk? Ez nem ilyen egyszerű!

Logikus lenne, hogy a magasabb SPF értékkel bíró termékekkel hosszabb időre kinn maradhatnánk a napon, de sajnos ez nem igaz! A 15 SPF védelme 93%, míg a 30 faktoros csak pár %-kal több. Így a magasabb faktorszám nem azt jelenti, hogy dupla annyi időt tölthetünk a napon! Tartsuk szem előtt, hogy az SPF csak a fele a történetnek! Az SPF csak az UVB sugarak elleni védelem mérőeszköze, de az UVA sugarakra nem vonatkozik. Ez utóbbi okoz hosszú távú károsodást a bőrben, és járul hozzá a bőrrák kialakuláshoz is. Az UVA sugarak az irha-bőralja rétegbe hatolva roncsolják a kollagén és elasztikus rostokat, mély ráncokat illetve szabad gyököket képeznek, idő előtt öregítik, megvastagítják a bőrt.

Fizikai vagy kémiai fényvédők, melyiket célszerű magaddal vinni a strandra?

Sok érv és ellenérv jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy a fizikai vagy a kémiai fényvédők nyújtanak nagyobb védelmet nyáron. A kémiai fényvédők elnyelik az UV sugarakat és sejt szinten védenek a leégéstől, míg a fizikai UV-filterek visszatükrözik azt. Laikusként a két verziót úgy tudod a legjobban megkülönböztetni, hogy a kémiai fényvédők beszívódnak a bőrbe, ellentétben a fizikai krémekkel, amelyek szemmel láthatóan vékony fehér réteget képeznek a bőrön.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/fizikai-fenyvedelem-erzekenyeknek