Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

5 szuper ivólé méregtelenítő kúrához

A tisztító, salaktalanító kúra lényeges eleme a folyadék. A legjobb, ha a levek frissen facsartak, és ugyanilyen fontos, hogy legalább a kúra ideje alatt bio alapanyagokból készüljenek. Ezek a legjobb italok a tisztítókúrához!

A bio élelmiszerek beszerzése hazánkban eléggé nehézkes, és a zöldség- és gyümölcslevek előállításához is gyümölcsprésre lenne szükség, ami sokkal kíméletesebb a vitaminokhoz, mint a gyümölcscentrifuga. De miért is kellene mindezek beszerzésére vagyonokat költeni, ha kapható a gyógyszertárakban is egy makulátlan hírnevű, bio minőségű, mesterséges anyagoktól mentes ivólécsomag, ami kifejezetten a salaktalanító kúrákhoz állítottak össze? A Dr. Steinberger ivólevek [1] a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek, a különösen kíméletes gyártási technológiának köszönhetően a tápanyagok szinte hiánytalanul fellelhetők az ivóleveikben. Használhatjuk néhány napos léböjtkúrához ezeket a kiváló italokat, melynek során 2-4 óránként 2 dl zöldség vagy gyümölcslevet fogyasztunk, és semmi mást. A léböjtkúra maximum 1 hétig tartson, de már 2-3 nap alatt is jelentős tisztulás érhető el.

Nézzük, mit tartalmaz a Dr. Steinberger 5 napos fitness-csomag! [2]

Bio Zöldbúzafű-koktél

Nagyszerű választás, a tisztítókúrák ideális itala a búzafűlé. Serkenti és regenerálja a májat, amely a mérgek kiválasztásának fő szerve. A búzafűlé a nyomelemek és enzimek tucatjait, a vitaminok és ásványi anyagok szinte teljes skáláját tartalmazza, beleértve a tizenhárom leglényegesebbet is. A növényben lévő klorofill segíthet a vérszegénységen, növeli a vörös vérsejtek számát, ami a sejtek tökéletesebb oxigénellátását, táplálását eredményezi.

Ananászlé

A másik nyerő ital az ananászlé, ugyanis segíti a szervezet savbázis egyensúlyának helyreállítását, ami a tisztítókúra lényeges eleme. Még egy jó hír: az ananász csökkenti az édesség utáni vágyat. C-vitamint, káliumot, folsavat, cukrot, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, számottevő vitaminforrásként tarthatjuk tehát számon. Csak a friss gyümölcs, illetve az abból készült gyümölcslé rendelkezik a fentebb leírt tulajdonságokkal, a konzerv tehát sajnos nem alternatíva.

Bio Céklalé

Semmiképp se szabad kihagyni ezt az italt a tisztítókúra során, ugyanis serkenti a máj, a belek és a vese működését, meggyorsítja a mérgek és a salakanyagok eltávolítását. A cékla sok káliumot tartalmaz, ami hozzájárul az izmok és az állóképesség növeléséhez, de gazdag kalciumban, foszforban, vasban, nátriumban, kénben, A-, B- és C-vitaminokban. A céklát a népi gyógyászat is kiváló vérképzőnek ismeri.

Bio Sárgarépalé

Ez a zöldséglé is telitalálat a Dr. Steinberger 5 napos fitness-csomagjában, hiszen a sárgarépalé magas ásványianyag-tartalma révén kiválóan alkalmas a vér savtalanítására, a máj tisztítására. A sárgarépa a karotinon túl nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kalciumot, vasat, foszfort, krómot és nátriumot. Szintén bőségesen található benne magnézium is, ami főleg a sportolóknak, megerőltető szellemi munkát végzőknek jó hír.

Bio Zöldséglé

Ez a különlegesség akár levesnek is nagyon finom. Felmelegítve (de nem forralva!) megőrzi értékes összetevőit, amely bőséggel található a Bio Zöldséglében. Gazdag ízvilág és pazar alapanyagok jellemzik: a paradicsom íze mellett jól kivehető a zeller, a lestyán és a cékla zamata is. Tartalmaz még sárgarépát, uborkát, savanyú káposztát, hagymát, paprikát, kaprot, citromlevet, bazsalikomot, köményt és petrezselymet.

Vegyszermentes ivólevek tisztítókúrához >> [3]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/ivolevek-meregteleniteshez