Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Miért épp a kókuszolaj?

Napjaink egyre kedveltebb konyhai alapanyaga a kókuszolaj (vagy más néven a kókuszzsír). De vajon mi lehet az oka, hogy a hagyományos napraforgó olajat szépen lassan leváltja a kókuszolaj a magyar konyhában is?

1. Magas százaléka telített zsírsav

A kókuszolaj több, mint 80%-ban tartalmaz telített zsírsavakat, amelyeket szerkezetükből kifolyólag egyszerűbben bont le a szervezet, így kevésbé megterhelő az emésztés számára.

2. Nagyon magas a füstpontja

A kókuszolajnak nagyon magas: 232 fokos füstpontja van, ami azt jelenti, hogy csak 232 Celsius fokos hőmérsékleten kezd el az olaj „megégni”. A kókuszolajon kívül a pálmaolaj rendelkezik hasonló nagyságú olvadásponttal, a többi olaj pedig már jóval alacsonyabb hőfokon is megég.

3. Nem hidrogénezett

Az Éden Prémium Kókuszolajok [1] nem hidrogénezettek, ami azt jelenti, hogy nincsenek egy teljesen „felesleges” kémiai eljárásnak kitéve csak azért, hogy mesterségesen módosítsák az olvadáspontját néhány fokkal.

4. Semleges ízvilágú

Semleges ízének köszönhetően kiválóan helyettesíthetünk vele bármilyen olajat, de akár margarint és vajat is sütemények, különböző ételek, levesek készítésekor.

5. Betegséggel küzdők barátja

A kókuszolaj kiváló megoldás lehet sok problémára, azonban a két legjelentősebb csoport a cukorbetegek és a candida-diétázók csoportja: fontos megemlíteni, hogy mindkét csoport nyugodt szívvel használhatja étkezéséhez a kókuszolajat.

+1 Kedvelt kozmetikum

A kókuszolaj hidegen sajtolt extra szűz változatát [2]számos kozmetikai termék alapanyagaként jegyzik, de sokan önmagában szeretik használni. Pozitív hatásait a bőrön és a hajon egyaránt kifejti: puhítja a bőrt, erősíti a hajat.

Szívesen kipróbálná?

Válassza ki az Önnek legszimpatikusabb kiszerelést és vegye át csomagját már akár másnap!

Megnézem az ÉDEN PRÉMIUM kókuszolajokat! [3]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/kokuszolaj