Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Fájdalmas ízületi kopások? Van rá segítség!

Fájdalmakkal járó ízületi elfajulás, kopások? Segítség lehet a Zeel® gyógyszerkészítmények alkalmazása! (X)

Napjainkban az életkor előrehaladtával a porckopás egyre gyakrabban okozhat hétköznapi tevékenységeinkben kínzó panaszokat, noha a fájdalmas ízületekhez vezető kopás (arthrosis) kialakulására számos jel hívhatja fel a figyelmünket. Mindemellett közismert, hogy az ízületek degeneratív elfajulással járó kopásos megbetegedéseiben az örökletes tényezők mellett a mozgásszegény életmód, a túlsúly, teherviselő ízületeink egyenetlen terhelése, valamint az ízületek túlerőltetése egyaránt szerepet játszhatnak.

Váltson életmódot, segíthet!

A túlsúly számos egészségügyi probléma kialakulásának esélyét növelheti, de ízületeink esetében kifejezetten problémát okoz a fokozott és egyenetlen ízületi terhelés, amely hamarabb elindíthatja és gyorsíthatja is a porckopás folyamatát. A mozgást a megelőzés egyik alappillérének is tekinthetnénk, azonban nem árt figyelembe venni egyéni határainkat: a terhelést fokozatosan növelve válasszunk számunkra ideális mozgásformát.

Keressük fel időben orvosunkat!

Habár a kopásos elváltozások már a harmincas éveinkben elkezdődhetnek, panaszokat csak az ötvenedik év felett okoznak. A kezdetben jelentkező változatos tünetek, a nap során javuló reggeli ízületi merevség és az időnként jelentkező kisebb-nagyobb ízületi fájdalmak megjelenésekor még nem fordulunk azonnal orvoshoz. Ízületeinket érintő terhelésre gyakran nem fordítunk kellő figyelmet, így a hosszabb ideig tartó ülőmunka, a „féloldalas” terhelés hatásait évtizedekig kompenzálhatja izomrendszerünk, mely jelentős terhet ró ízületeinkre. Végül panaszaink egyre gyakoribbá válásával és a fájdalom intenzitásának növekedésével előbb-utóbb kezelőorvosunkhoz fordulunk tanácsért, vagy a gyógyszertárban keresünk gyógyírt kínzó fájdalmaink csillapítására.

Hatékony kezelés nélkül a folyamat tovább romolhat

A már kialakult arthrózis esetén konzervatív kezelés (gyógytorna, fizikoterápia) nélkül a folyamat tovább romolhat. A gyógyszeres kezelés során leggyakrabban nem-szteroid gyulladáscsökkentők kerülnek felírásra, melyek alkalmazásával arányosan növekednek a gyomor-bélrendszeri mellékhatások: emésztési zavarok, puffadás, a nyálkahártya fekélyes elváltozásai, kimaródások, valamint a vese-és szív eredetű rendellenességek. Emellett különböző étrend-kiegészítők, porcvédők és tapaszok segítségével próbáljuk kezelni a hosszú évek alatt kialakult degeneratív eltéréseket.

A kezelés szelíd alternatívája: Zeel® kenőcs és tabletta

A Zeel® homeopátiás kombinációs gyógyszerkészítmény 15-féle hatóanyagot tartalmaz.
A Zeel® kenőcs és tabletta a homeopátiás hagyománynak megfelelően hatékonyan alkalmazható a tünetek csökkentésére:

az ízületek elfajulással járó megbetegedéseinek (arthrosis) kezelésére, főként a nagy terhelésnek kitett térdízületi, csípőízületi és csigolyaízületi, vagy egyszerre sok ízületet érintő artrózisok esetén,

illetve a vállízület körüli kötőszövet fájdalmas gyulladásaiban.

A Zeel® homeopátiás kombinációs gyógyszerkészítmény olyan hasonló alkalmazási területtel rendelkező monokomponensű szerekből tevődik össze, amelyek egymás gyógyszerképeit kiegészítik artrózisos megbetegedés esetén. A növényi összetevők között az Arnica montana (reumás megbetegedések, hát-és végtagfájdalmak kezelésére), a Symphytum officinale (térdízületi fájdalmak kezelésére), vagy a Sanguinaria canadensis (ízületekben jelentkező rheumás fájdalom kezelésére) szerepel. Mindemellett szervkivonatokat, mint például a Cartilago suis (csontsejtképződés serkentése), illetve biokatalizátorokat, mint például a Coenzym A, vagy az Acidum alpha-liponicum (porcanyagcsere serkentése, javítása) és ásványi anyagokat is tartalmaz a készítmény. Gyulladáscsökkentő hatása miatt megspórolható az egyéb gyulladáscsökkentők alkalmazása, így a Zeel® homeopátiás gyógyszerkészítmény hatékony alternatívája a fájdalom csillapításának.
Hirdetés
Dr. Peithner Budapest Kft.
www.heel.hu

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

P-001-zeel-hirdetés-2016-jan



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/fajdalmas-izuleti-kopas