Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Krákog, köhög? Kettős segítségre van szüksége!

Influenza, nátha után gyakran marad vissza szövődményként kellemetlen torokfájás, köhögés, rekedtség, hörgőlerakódás, amelyektől nagyon nehéz megszabadulni. A többféle problémát egyben is kezelheti, ha a jól bevált, kettős hatású Erigont választja!

Visszatérő kellemetlenségünk a köhögés, különösen a náthás, influenzás, járványveszélyes időszakban, de máskor is előfordulhat hideghatás, dohányzás, allergia vagy krónikus betegség kísérőjeként. A köhögés a szervezet egyik védekező mechanizmusa: a légutakban felszaporodó váladéktól, idegen anyagoktól, irritációtól a szervezet ezzel igyekszik megszabadulni. Az ún. produktív köhögés a légutakat hatékonyan tisztítja, eltávolítja a nyálkahártyákon letapadt felesleges váladékot, megállítja a másodlagos fertőzés kialakulását. Van azonban az inproduktívnak nevezett, száraz köhögés is, amelynél nem termelődik a légutakat tisztító nyák, váladék, így hosszan kínozhatja a beteget anélkül, hogy eredményre vezetne. Sokszor vírusfertőzés van a hátterében, de kialakulhat valamely irritáció (például gyógyszerek mellékhatása, gyulladás, szennyezett vagy száraz levegő) hatására is. Tanácsos ezeket a lehetséges kiváltó okokat megszüntetni, például fűtési szezonban a beteg szobájában párologtatót használni. Jó tudni, hogy az elhúzódó köhögés hátterében több súlyos betegség is állhat, ezért ha a szokásos köhögéscsillapító és köptető szerek hatására sem szűnik meg néhány napon belül a makacs köhögés, mindenképpen forduljon orvoshoz!

A köhögés csillapítására és segítésére is szükség van

Bármilyen hasznos is a légutakat kitakarító, felszabadító köhögés, sok kellemetlenséget, szenvedést is tud okozni, ha túlságosan görcsössé, intenzívvé válik vagy elhúzódik, zavarja a beteget a szokott tevékenységeiben és az éjszakai pihenésében. Ezért a köhögést egyrészt csillapítani kell, másrészt tanácsos a makacsul lerakódott váladék feloldásával segíteni, hatékonyabbá tenni. Ehhez egy jól bevált, nemzedékek óta eredményesen használt szirupot, a recept nélkül is kapható Erigont ajánljuk, amely kettős hatású, komplex készítmény, nyákoldó, köptető és köhögéscsillapító hatása is van. Fő hatóanyaga a kodein és a kálium-guaiakolszulfonát. Csökkenti a köhögés- és légzőközpont ingerlékenységét, így jól használható a kínzó, köpetet nem ürítő, száraz köhögés rövid távú csillapítására is. Fokozza a nyáktermelődést, segít oldani a letapadt, hurutos lerakódást, folyósabbá, így könnyebben felköhögtetővé teszi azt.

Az Erigon gazdaságos kiszerelésben, jóízű szirup formájában kapható, gyermekek és felnőttek egyaránt használhatják. (X)



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/kettos-hatasu-kohogesre