Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Túl ijesztőek a klasszikus mesék a gyerekeknek

A klasszikus mesék túl rémisztőek a mai gyerekeknek – véli a brit szülők ötöde olyan erős meggyőződéssel, hogy inkább nem is terheli velük gyermekét.

Egy kétezer szülő megkérdezésén alapuló felmérésben a válaszadók egyharmada nyilatkozta, hogy gyereke elsírta magát a Piroska és a Farkas hallatán – a nagymamaevéskor. Minden második szülő helyteleníti a Hamupipőke mondanivalóját, amely szerintük azt sugallja, hogy egy lánynak egész nap robotolnia kell a háztartásban.

Jancsi és Juliska történetét sokan azért vetik el, mert nagyon rémisztő a gyerekeknek és rémálmokat láttathat velük. Az égig érő paszullyal az a bajuk a szülők egy részének, hogy a valóságtól nagyon elrugaszkodó, a Hófehérke és a hét törpével pedig az, hogy a törpe kifejezés nem megfelelő.

A felmérés alapján a brit szülők negyede öt éven aluli gyermekének nem olvas klasszikus, avagy tündérmesét, mert túl sok kényelmetlen kérdést tehet fel csemetéje – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/klasszikus-mesek