Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A reggeli segíti a fogyást

Sokan azt hiszik, a reggeli elhagyása segíti a fogyást, hiszen így csökken a napi bevitt kalóriamennyiség. Sajnos ez azonban nem ilyen egyszerű, mert a legtöbben a nap folyamán bőven behozzák a lemaradásukat.

A reggeli első étkezés – feltéve, ha gondosan megválogatjuk, hogy mit eszünk – valójában segíthet a fogyókúránkban, aminek három fő oka van.

A reggeli segíti az emésztési folyamatok megindulását
Ha kihagyjuk a reggelit, lelassítjuk az anyagcserénket, aminek következtében testünk energiát kezd raktározni. A legtöbb vizsgálat szerint nagyobb eséllyel veszítenek súlyukból azok, akik rendszeresen reggeliznek. Ezek az emberek kevésbé hajlamosak az elhízásra, valamint közülük többen végeznek rendszeres testmozgást. Semmiképp ne hagyjuk tehát ki a reggelit, ébredés után pedig legkésőbb egy órával együnk pár falatot.

A fehérje csökkenti az édesség utáni vágyat
A sokak által kedvelt reggeli ételek (joghurt, teljes kiőrlésű gabona, tojás) általában magas fehérjetartalommal bírnak, ami növeli az energiaszintünket, így kevésbé vágyunk a magas cukortartalmú harapnivalókra.

A rostok csökkentik az étvágyat és segítenek karcsúnak maradni
A teljes kiőrlésű gabonapelyhek és a gyümölcsfélék ideálisak reggelire, elsősorban magas rosttartalmuk miatt. A rostok nemcsak csökkentik az étvágyat, de meggátolják a puffadás kialakulását is, aminek következtében hasunk laposabbnak tűnik majd.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/reggeli-fogyas