Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Kevés a szex, ha papucs a férj

Azokban a házasságokban, amelyekben a feleség hordja a nadrágot, vagy legalábbis jobban részt enged neki férje a családi döntéshozatalban, a nőknek kevesebb szexben van része.

Erre a felfedezésre a John Hopkins egyetem tudósai jutottak házas asszonyok családi autonómiáját és nemi életét firtatva. Michelle Hindin, a felmérésből született tanulmány fő szerzője szerint nagyon hasonló helyzet mutatkozott mind a hat vizsgált országban.

"Minél több önálló döntést hozhat egy feleség, annál ritkábban szeretkezik" – idézte a The Daily Telegraph című brit lap Hindint.

A felmérésben egyebek közt azt kérdezték meg a pároktól, hogy kié a végső szó nagy családi kiadásokat, mindennapi kiadásokat és a családtagok, barátok meglátogat illető kérdésben. A kutatók figyelemmel voltak a párok életkorára, vagyoni helyzetére, házasságuk hosszára is.

Carie Muntifering, a tanulmány társszerzője szerint egy feleség otthoni döntéshozatali pozíciója és szexuális aktivitása közötti összefüggés alapvető fontosságú a nők szexuális jogainak védelméhez, továbbá annak segítéséhez, hogy nemi életük biztonságos és örömteli legyen.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/hazassag-pozicio-szex