Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Sütibe sütve jót tesz a tej az allergiás gyerekeknek

Enyhítheti a gyerekek tejallergiájának tüneteit, ha valamely ételbe, például muffinba sütve veszik magukhoz a tejtermékeket, állapították meg amerikai kutatók.

Anna Nowak-Wegrzyn, a New York-i Mount Sinai orvosi központ munkatársa kollégáival 88 tejallergiás gyereket vizsgált, akik életkora 2 és 17 év között volt, és ételbe, például süteménybe sütve rendszeresen kaptak tejtermékeket. Állapotukat hatvan, szintén allergiás gyerekkel vetették össze, akik viszont teljesen kerülték a tejes ételeket.

A szakemberek megállapították, hogy a tejallergia tünetei gyorsabban eltűntek azoknál, akik hónapokon vagy éveken keresztül kaptak tejterméket ételbe sütve, mint a tejmentesen étkezőknél.

A The Journal of Allergy and Clinical Immunology című szakfolyóiratban közzétett eredmények szerint a sütéssel úgy alakultak át a tej allergiát kiváltó fehérjéi, hogy csökkentették a szervezet immunválaszának erősségét, és hosszabb távon a tejtermékek által okozott tüneteket is a gyerekeknél.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/tejallergia-tej-gyerekek