Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Új csodaszer kopaszodás ellen?

A kopaszodás ellen világszerte férfiak milliói próbálnak meg küzdeni – általában nem sok sikerrel, így számukra nagyszerű hír lehet, hogy egy új injekciós kezelés képes megállítani, sőt visszafordítani a hajhullás folyamatát.

A harmincperces kezelést húsz brit férfin próbálja ki Dr. Raghu Reddy és Dr. Gary Hitzig segítségével, akik az Egyesült Államokban dolgozták ki a módszert. A forradalmian új készítmény egyfelől vérlemezkékben gazdag plazmát tartalmaz (PRP), melyet a páciens saját felfrissített vérével újítanak meg, másfelől egy ACell nevű készítményt, amely lényegében porrá tört sertéshólyag.

„Az eljárás nagyon hasonló ahhoz, ahogy például az influenza elleni védőoltás megóv minket a betegség kialakulásától” – fejtette ki Dr. Reddy a módszer lényegét. A kezelés során először kialakul egy védőréteg a még életképes hajnövesztő sejtek körül, majd a szövetek sokszorozódni kezdenek és ezáltal egyre több egészséges sejt keletkezik.

A kopaszodásnak genetikai és hormonális okai is lehetnek, és mindeddig semmilyen kezelés nem tűnt véglegesen hatékonynak ellene.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/kopaszodas-injekcios-kezeles