Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Az immunerősítés ősszel is fontos!

Az ősz beköszöntével, a nyirkos, hideg időszakban, a stresszes hétköznapok során gyorsan fogynak a szervezetünk nyáron megszerzett tápanyag-tartalékai, könnyen megbetegedhetünk. Érdemes megelőzni a bajt immunerősítő gyógynövények, például a figyelemre méltó Shiitake gomba segítségével.

A Shiitake gomba a kínai és japán kultúrában régen alkalmazott immunvédő, immunerősítő hatású gyógynövény. Értékes, hatásáért felelős anyagait az 1980-as években sikerült tudományos módszerekkel is azonosítani.

Fehérjéiben valamennyi természetes aminosav megtalálható. Különösen értékes az a nyolc ún. esszenciális – vagyis a szervezet számára létfontosságú, csakis étkezés révén bevihető – aminosav, amelyeket jobb arányban tartalmaz, mint a szója vagy a tojás. Az átlagosnál magasabb a gombában található vitaminok mennyisége: különösen B, valamint D és E-vitaminban gazdag. Ezek az élettanilag fontos komponensek azonban nem elegendőek az immunerősítő hatás kiváltásához.

Kutatások a gombában található, lentinánnak nevezett poliszacharid típusú anyag esetében igazolni tudták az immunerősítő hatást. A lentinán a makrofágok aktivizálása révén serkenti és regenerálja az immunrendszert, ezáltal segíti a megbetegedések megelőzését.

A Shiitake gombában viszonylag kis mennyiségben fordul elő ez a hatóanyag, ezért önmagában a gomba vagy a gombapor fogyasztása csak csekély mértékű hatást tud kifejteni. A SHIBU kapszula darabonként 2 mg lentinánt tartalmaz, amelynek kedvező tulajdonságait felerősíti a kapszulában lévő búzacsíra.

A SHIBU kapszulában továbbá vitaminok (A, B1, B2, B6, B12, D3, E, Niacin), proteinhez kötött nyomelemek (kálium, magnézium, vas, cink, foszfor, mangán), valamint értékes aminosavak találhatók. Szedése a szervezet ellenálló képességének fokozására, a betegségek megelőzésére, a vírusfertőzések okozta megbetegedések tüneteinek és lefolyásának enyhítésére, illetve a betegségek utáni regenerálódás elősegítéséhez javasolt.

A SHIBU kapszula megvásárolható a Vital EgészségPlázában>> [1]

További információkért kattintson ide! [2]

(x)



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/immunerosites-osszel