Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Injekcióval lesz kisebbíthető a toka

Új taggal bővülhet a műtét nélküli szépészeti eljárások köre: egy német gyógyszercég olyan befecskendezhető gyógyszert tesztel, amellyel fel lehet venni a harcot a toka kialakulását okozó zsírlerakódás ellen.

A német Bayer gyógyszeróriás 720 alany részvételével megkezdte az ATX-101 nevű „tokagyógyszer” klinikai vizsgálatait 64 brit, francia, német, belga, spanyol és olasz egészségügyi intézményben. A cél a termék 2014-es bevezetése Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában.

Jean-Paul Ortonne, a kísérletekben részt vevő francia bőrgyógyász úgy véli, óriási igény mutatkozik a lokalizált zsír csökkentésére irányuló biztonságos, hatékony és engedélyezett injekciós kezelésre. A kísérleteknek köszönhetően egy lépéssel közelebb jutunk egy alapos kutatásokra épülő, klinikailag tesztelt kezeléshez, amely műtét nélkül csökkenti az áll alatti zsír mennyiségét.

Yvonne Moeller, a Bayer szóvivője a tetováláshoz hasonlította az eljárást, amelynek során több alkalommal, a toka méretétől és a személytől függően összesen 40-70 apró injekciót juttatnak a zsírsejtekbe. „Reményeink szerint már körülbelül 16 hét múlva látható eredmények tapasztalhatók majd” – tette hozzá a szóvivő.

 

A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/toka-injekcio